Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Резултати и впечатления от изпита

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Отг: Резултати и впечатления от изпита

    roshavbg е прав - оценката от изпита е отражение на знанията по езика! аз се явих на 05.04. в София, като спийкинга ми беше като на шега на 01.04. Не мога да си обясня няколко неща около този изпит. Първо защо изпитващите на спийкинга се "правят" на нейтив, при положение, че аз чух, че говорят на бг и като ми се представи името си беше българско. Другото - трябва ли да са винаги овърхепи или да те гледат като пън (без грам емоция), това е меко казано не нормално, но както и да е... другите компоненти бяха в Американския, където имаше несъответсвие между номера на залата, която получих на имейла и залата, която бях там като отидох... второто необяснимо за мен нещо е - толкова ли е скъпо да направят нормална озвучителна система, а не да ни пускат лисънинга на утрепан "касетофон" на 20 години? при тестване на звука уж всичко беше наред, но секции 3 и 4 потвърдено от другите в моята зала бяха с по-нисък звук. Отделно след като записът се пуска само веднъж трябва да е в пълна тишна, но имаше хора пред залата, които говореха на висок глас и се смееха (хора, които са организатори на изпита). И третото нещо, което ми направи неприятно впечатление - жената, която ни "пазеше" да не чийтваме (не че е възможно) спред две минути ми висеше над главата (не само над мен, разбира се) да сравнява л.к. дали отговаря с моята личност. Това е изключително дразнещо, особено ако се отиваш да се съсредоточиш на четене, слушане и писане. И последно впечатление - изпитът е обявен за 9.00, ние в 9.00 бяхме на средата на лисънинг и разни хора, което не са изпитващи или кандидати влизаха по време на всички части да си говорят с "пазителката", хахах.... иначе смятам, че 6.5 е добре за академик, но ще се наложи пак да се явя, защото асесващата организация ми иска 7 на всеки комп.
    Last edited by NikiG; 18-04-14, 10:59.

    Comment


      Отг: Резултати и впечатления от изпита

      Здравей, benitabeni
      жалко че организирането на изпита не е било добро и съответно ти е попречило на концентрацията, при мен Декември месец беше перфектно (пак в София, но на друго място). Пожелавам ти успех следващият път, без каквито и да е пречки.
      Би ли написала въпросите от частта за писане, също и за говоренето.

      Благодаря
      Поздрави!
      iHerb.com

      Comment


        Отг: Резултати и впечатления от изпита

        exilebg Благодаря WT1 - line graph с период от 100 години за жените в затвора в някакъв европейски град и pie chart с 7-8 различни видове престъпления; WT2 - Някои ученици приемат спортът по по-сериозен начин и повече от фри тайм активити. Позитив ор негарив дивелопмънт? (opinion essay). Speaking P1 - говорихме за готвенето, за музиката и какво харесвам в моята професия; P2 - да разкажа за снимка, която някой ми е правил; P3 - въпроси свързани с фотографията.

        Comment


          Отг: Резултати и впечатления от изпита

          Благодаря и аз
          Относно говоренето, явно човек трябва да се концентрира върху него и себе си, и да не мисли за ответните реакции. Аз бях при англичанин и определено не мисля, че е по-добрият вариант.
          iHerb.com

          Comment


            Отг: Резултати и впечатления от изпита

            аз си мисля, че нейтив е в пъти по-добре... при положение, че се очаква да попаднеш в англоговоряща среда, разнумно и логично би било точно нейтив да проведе изпита и да те оцени... само реасеса се оценява от англичани, тук си го оценяват бг... exilebg ти какво изкара?

            Comment


              Отг: Резултати и впечатления от изпита

              General
              L8.5 R8 W5.5 S5.5
              сега се подготвям самостоятелно за академичен Май месец, но все още не съм доволен от себе си
              iHerb.com

              Comment


                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                Ами ако приемаш съвет - иди и си направи един МОК екзам в някой от IELTS центровете, това ще ти даде реална представа... моите оценки от МОК-а са абсолютно същите като тези от реалния изпит, изключение на райтинга - на пробния имах 0.5 повече

                Comment


                  Отг: Резултати и впечатления от изпита

                  Първо, съжалявам че не сте взели нужните резултати, дано скоро ги постигнете.
                  exilebg, това е т.н. мъртво знание на езика(както казва един уважаван от мен човек), разбираш го но не го възпроизвеждаш добре. Ние които нямаме досег до англоговорящи имаме този проблем. Аз съм със същия проблем и ще ходя другата седмица за 4-ти път и търся решение на тези проблемни модули.
                  benitabeni, какви са тези МОК и къде се провеждат. Има ли ги извън София, защото не всички сме там.
                  Иначе успех на всички следващия път и ако има някои за търново другата седмица да пише може да си помогнем взаимно.

                  Comment


                    Отг: Резултати и впечатления от изпита

                    tonny успех другата седмица. МОК е същото като реалния изпит, с реални оценки, оценявани от преподаватели по IELTS, на компонент е 15лв., резултатите излизат до седмица и за разлика от Бритиш кансъл можеш да разбереш защо са такива, т.е. имат рецензия... аз получих от спийкинга запис + защо оценката ми е такава с обяснения и цитати от самия разговор (оказа се уърд ордър, т.е. говоря мако като Йода на аглийски, хаха)... би следвало и извън София да има, защото би следвало (отново) да има езикови школи, които подготвят за този изпит... за Бургас със сигурност знам, че има но къде и как се казва - нямам идея.

                    Comment


                      Отг: Резултати и впечатления от изпита

                      Оф, това говорене и тази половинка как ще я изкарам без грам практика не знам. Как няма да ми сложат 5,5 аз дори да кажа на глас нещо ми става смешно как звуча...словореда е важен да.
                      За това оценяване не се бях сещал да проверя, мислех че всичко е в София и ние от останалите градове го лапаме.
                      Лошото е че имам да гоня в писането(3 пъти 5-ци) и там наблегнах през това време за подготовка и тая половинка на говоренето трябва да наваксвам в останалите 3-4 дни до изпита. А идват празници, че и рожден ден имам вече като гледам часа.
                      Приятно чукане на всички.

                      Comment


                        Отг: Резултати и впечатления от изпита

                        Здравейте, любимата ми тема от форума, за говоренето, съветът ми е italki.com, регистрирате се копувате кредити и си намирате учител да си говорите по скайпа, аз доста кcсно го намерих този сайт преди изпита и го ползвах за три урока, но мисля че е доста добър вариант, моного е по-евтино от частен учител и си избираш учител според цена и каквито други съображения имаш.Някой ако се интесува ще пиша още.Аз имам 6 на спикиг и 5 на лисънинг последния път, е трябва да си глух че да изкараш катава оценка, аз явно съм .Нямам проблеми когато си говоря с нейтив а имам доста приятели и познати, ходя от време на време в Англия, нещо като не разбираш, може да питаш, нали така?!Трябва да прескочиш първоначалната бариера, как звучиш за другите като говориш друг език, пък и за този изпит произношението няма значение.
                        Тони, дано този път вземеш желания резултат.И ЧРД, ако съм разбрала правилно да си жив и здрав и само седмици да получиш на изпита !

                        Comment


                          Отг: Резултати и впечатления от изпита

                          tonny Happy BirthDay Пожелавам ти да имаш с една единица над очакваното
                          аз в нас си имам англоговорящ и на всяко изречение ме поправя, което е доста изнервящо, а и проблемът е, че не може да ми обясни защо моето е грешно, а неговото вярно, интуитивно му идвало... тук е ролята на учителя IELTS, който ти обяснява защо... правила съм отделни спийкинг части с учител, правила съм и фул спийкинг тест и проблемът идва от това, че забивам на парт 2, а нали тя носи най-много от крайната... случвало ми се е на фул спийк.тест да кажа две изречения по кю кард и на парт 3 да се наговоря, но оценката е 6.0

                          Comment


                            Отг: Резултати и впечатления от изпита

                            Deizy, бива ли сега да го казваш този саит. След 4 дена ми е устния.
                            Благодаря за пожеланията, дано го взема, че ми омръзна да съм вечния иелтсаджия. За следващия път ще използвам този саит най-вероятно.
                            benitabeni, аз нямам познат с които да практикувам, затова този сайт е вид решение.

                            Comment


                              Отг: Резултати и впечатления от изпита

                              Тони, съжалявам обсъждах с някой този сайт, но явно не е било тук дано не ти потрябва и аз го намерих късно преди да се явя и даже не съм го разгледала добре, а набързо си запазих часове и направих три сесии.Дано не ти потрябва, но ако някой има нужда мога да му препоръчам учител.Аз между другото го намерих от един руски форум за имиграция в Австралия.

                              Comment


                                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                                Така мина и това ми явяване. Сега ще правя планове за Варна на 10 юли желаещи ще има ли.
                                Ако някои се интересува от това какво се е паднало може да споделя.

                                Comment

                                Working...
                                X