Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Резултати и впечатления от изпита

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Отг: Резултати и впечатления от изпита

    м дам, в Сф бях на курс и позната ми тук преподава. имам впечатления и от още една от техните преподаватели, препокриват се нещата, т.е. пак оценката, която поставят са реални на знанията ти за момента. И друго - винаги оценяват full speaking test, отделен компонент и да искаш няма да ти даде оценка. Като след това, ти казва защо това е оценката и къде са силните/слабите места, на какво трябва да се наблегне. аз имам и запис на speaking-a, заедно с коментар. (Лецензиран преподавател IELTS, е преподавател който знае какво се иска според преподавателските критерии на Бритиш кансъл, минал курс и подготовка при тях, както и изпит)

    Comment


      Отг: Резултати и впечатления от изпита

      Хм, че то звучи доста добре.
      Ами то и без това се бях спрял на тях вече, сега още повече. Благодаря за идеята, дано краиния резултат е така блянуваната 6-ца.

      Успех на всички.

      Comment


        Отг: Резултати и впечатления от изпита

        Здравейте,
        бих искал да попитам дали посочвате резултатите от изпита да бъдат пратени на асесващата организация или пращате сканиран сертификата когато го получите. При мене става въпрос за AITSL.

        Comment


          Отг: Резултати и впечатления от изпита

          Има такава опция, при подаването на формата за изпита, а и предполагам че и на сайта на асесващата организация пише дали може да го пратят от British-а или ти трябва да го пратиш

          Comment


            Отг: Резултати и впечатления от изпита

            една (може би) хубава новина - от Ноември ще приемат освен IELTS, а и TOEFL iBT и PTE Academic първият е доста по-лесен от IELTS-a http://www.immi.gov.au/News/Pages/aelt.aspx

            Comment


              Отг: Резултати и впечатления от изпита

              не е лошо ама за асеса като искат 8ци на иелтс за какво да са мъчиш на тоефл

              Comment


                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                Не мога да се съглася с вас. От една страна, наистина, какво като приемат ТОЕФЛ като от асесващата организация искат IELTS. Но от друга, занижените изиквания водят до много по-голяма конкуренция. Ако сега кандидастват 500 хил (например), то при по-лесен изпит ще кандидастват 750 хил. или 1 милион... В крайна сметка не виждам какъв е смисъла да отидеш в англоезична държава на другия край на света и да не знаеш езика на достатъчно добро ниво? Нали ще си търсиш работа по специалността, с която кандидастваш? И там пак ще се конкурираш с местни или с хора, които говорят по-добре от теб. Кой ще има предимство? Ако спийкинга ви куца тук, отидете на разговорен курс в Англия или Малта. Или намерете, с кой да говорите.
                Според мен този изпит доста достоверно отразява знанията на човека. И пак - това е изпит за чужденци. Истинският, живият език там е още по-сложен и ако не го научите добре предварително, след това ще ви е съвсем трудно. Въпреки 8-цата ми на академик, аз съвсем не се чувствам на такова ниво, че отивайки там да нямам проблеми с езика. Затова гледам като луда австрлийски риалити шоута, за да уча още и още от живия език. Съветвам ви да го направите и вие.
                Учете и не се предавайте! Няма невъзможни неща!

                Comment


                  Отг: Резултати и впечатления от изпита

                  С кое не можеш да се съгласиш? Аз споделям нова информация, която не е мое мнение...
                  А относно това - всеки сам преценява кое е най-удачно за него... в линка има информация колко точки се изискват, съответно едва ли ако имаш 50% верни на тоефл, ще се равнява на по-висок резултат на иелтс

                  Comment


                    Re: Резултати и впечатления от изпита

                    TOEFL е един реверанс към САЩ, което си е отдавна политика/ориентация на Австралия. Но е и явен начин да си подобри качеството на миграцията и да даде възможност на повече хора, ориентирали се към САЩ, да изберат Австралия. ТОЕФЛ държах през февруари 1996 и имах 627 (от около 670. Това на хартия - тогава компютърен нямаше). Говорене нямаше, но имаше допълнителен модул TWE (Test of Written English), който беше по желание. Е, пожелах, и изкарах 5.5 от 6. Слабостта на ТОЕФЛ спрямо ИЕЛТС и това сравнено с 1996 - не съм следил ТОЕФЛ сега и не знам доколко е еволюирал - е че липсваха задължителни части за говорене и писане, което изкривява много резултата: точно там се дънят повечето недобре знаещи английски.

                    Другото е, че с ТОЕФЛ убиват образователната си индустрия. Милиони долари се харчат от чужденци в Австралия за курсове по английски и ИЕЛТС по-специално. Образованието поне в Нова Зеландия е вторият износен отрасъл, ако не се лъжа, след храните и преди туризма.

                    Но да видим и от този екперимент какво ще излезе.

                    Comment


                      Отг: Резултати и впечатления от изпита

                      Ехоо, спотайвате се нещо никои не казва как е изкарал изпита. Аз ще споделя малко отговори за лисъна, които намерих от индийците, не гарантирам, че са верни, но и моите са кажи речи същите...
                      378775
                      27th February
                      reception
                      70
                      park
                      grass
                      view
                      parking
                      catering
                      Beach
                      cliffs
                      transport
                      spring
                      Scotland
                      lock
                      accidents
                      candle
                      40%
                      Water
                      И малко за ридинга, за които се сетихме заедно с една участничка на последната част T/F/NG, mental imagery, left hemisphere, Manti, Autism Research Centre. Има и отговори по другите части като availability, payslips (за този само аз се сетих, вероятно е грешен), feedback, thursday. Ако някои се сеща други да сподели, това чакане е убийствено...

                      Comment


                        Отг: Резултати и впечатления от изпита

                        tonny кажи за спийкинга... как мина?

                        Comment


                          Отг: Резултати и впечатления от изпита

                          Ами как как, малко по-добре от предните пъти.
                          Мисля, че имам реален шанс да го взема вече с нужния резултат. Само ридинга малко ме притеснява, че си знам 3-4 100%-ви грешки.

                          Comment


                            Отг: Резултати и впечатления от изпита

                            Аз бих казала за себе си, че нямам много големи спомени какво съм писала, на лисънинга само 4-5 отговора имам спомен, че съвпадат със тези които си сложил Тони. На 23 ще разберем какво ще стане със оценяването.

                            Comment


                              Отг: Резултати и впечатления от изпита

                              Здравейте, първо да вметна, че стискам палци на всички, които утре ще получат резултатите си, дано това явяване им донесе желаните резултати!
                              Имам еди въпрос към всички, които са се явявали на изпит във В.Търново, къде се провежда изпита, как беше организацията като цяло?Чудя се дали да се явя на 20.09 в София или на 02.10 във В.Търново.Не ми се пътува до София, даже и за Букурещ се замислям...Някой да има впечатления от изпитите в Румъния?

                              Comment


                                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                                Deizy, не знам как си с времето и разтоянията, от къде ще пътуваш и т.н.. Ще ти кажа от моята камбанария как е. От Варна съм и следващото ми явяване ще е в Букурещ на 6.09 вероятно...Първо, защото там е най-ранна датата, а и ми е на средата от пътя до София, след това ще мисля за Търново (мисля че на същата дата има и в Пловдив).
                                За В.Търново - Hotel Panorama Veliko Tarnovo - Hall 1, 63 Stefan Stambolov Str.
                                Организацията е по-спокойна от Варна или София, защото бяха само 2-ма човека, мъже и беше забавно с тях. Не беше така строго като на предните ми явявания. Не че можеше да препишеш има големи разтояния, но все пак някак си по комфортно беше. Предполагам и сега ще е така защото другите ще са в Пловдив.

                                И от мен успех утре с резултатите.

                                Comment

                                Working...
                                X