Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Резултати и впечатления от изпита

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Отг: Резултати и впечатления от изпита

    Тони, много добро постижение, макар и не достатъчно за момента, дано наистина следващия път да ти е достатъчен резултатът, че то май ИЕЛТС е най-досадната част от имипроцеса .
    Аз като гледам как се развиват нещата при нас, май най-лесният вариант е да се мятам пак с английския и да се явявам отново на ИЕЛТС.В тази насока въпросът ми е към Тони и benitabeni, как успяхте за толкова кратко време да постигнете такива резултати на писмения изпит?Ясно ми е, че трябва да се знае граматика, да се учи доста, да имаш доста добро общо ниво на езика за да вземеш изпита, но все пак има начини, човек да си улесни живота, подготвяйки се сам или да вземе от опита на другите това, което смята, че ще му е полезно в дадения случай.Сега обмислям стратегия, от къде да я подхвана, както повечето хора тук и аз съм по цял ден на работа и имам почти 4 годишна дъщеря, съответно времето ми е малко и трябва така да си организирам учебния процес, че да е максимално оптимален.Досега сама се подготвях, малко на парче от тук от там, доста четене, почти никаква подготовка на лисънниг, доколкото можах на писане четох от доста места как се пише есе и писмо и си дадох за проверка няколко есета и писма.За спикинга вече писах, взех 3 урока и малко разговори с нейтов спикрс и се опитах теоретично да се подготвя за изпита, какво се пада обикновенно и т.н.

    Comment


      Отг: Резултати и впечатления от изпита

      Всеки трябва да си знае как най-успешно учи. Това първо. Второ аз си знам слабите места и си ги признавам и удрям точно там, където съм най-слаб. Предните пъти вадих 5-ци като всеки път си мислех еи ся го зех еи ся ги убих с оценка. Да ама не, оказа се, че греша тотално и смених тактиката. Всички времена наново, нови думи и фрази и стилове на писане. Един човек на който ще съм благодарен цял живот ми даде безценни съвети и ми проверяваше есетата и писмата и казваше кое е грешно. Не беше учител, а човек искарал 8 на IELTS. Та този човек ме обезкуражаваше често с корекциите по работитте ми, но с идеята да вдигна ниво до неговото. Накрая според него моите работи бяха за между 7 и 7,5. Затова и не съм доволен от 6-та, защото знам, че съм спазил всички изисквания по писането, да не ги изброявам всички ги знаем...
      Така малко по малко изградих свои стил на писане. Общо съм написал 15 есета и 15 писма.
      От говоренето с неитив се отказах, защото мисля, че наш учител ще ми обясни на по разбираем език кое и къде греша.
      Другите 2 модула няма какво да ги обсъждам, ако вземем писане и говорене не би трябвало да имаме проблем на тях.
      На първо време това се сещам, тук има хора които знаят езика доста по-добре и могат да дадат доста по безценни урока.

      Comment


        Отг: Резултати и впечатления от изпита

        Deizy аз започвам с уточнението, че се готвя за академик, но където едно - там и другото... за лисънинга, това което не успях да направя, а исках, но нямах време е да направя всички 9 тестове специално за IELTS на Cambridge, като успееш да ги правиш 40 от 40 верни... за рийдинга (пак академик, дженеръл не съм и поглеждала какъв е) за отделните въпроси си има стратегия, която ми я каза IELTS преподавател (на моя изпит и на трите текста има тру-фолс-нг/йес-ноу-нг)... за писането - преподавател, като най-високата ми е била 7.00 и то на таск 1, на таск 2 само 6.5... за говоренето - пак IELTS преподавател, но и мъжът ми, който го знае за 9-ки... още когато започнах да се подготвям за изпита, моя мъж ми каза да не започвам с готвене по формата, защото без база няма смисъл и ме караше да уча текстове (в началото елементарни, после по-сложни) на изуст, но мен нещо не ме изкефи методиката му и не отказах - грешка... когато учиш текста на изуст, заучаваш фрази и по-лесно ти идват (особено за спийкинга, аз там забивам на втората част)... за говоренето - се падат 5 основни неща, подготвяш тях и така... и както каза tonny, всеки си знае как учи лесно
        1. Describe an object (a gift, something you use etc.)
        2. Describe a person (someone you admire, a family member etc.)
        3. Describe an event (a festival, celebration etc.)
        4. Describe an activity (e.g. a hobby)
        5. Describe a place (somewhere you visited, a holiday etc.)
        6. Describe your favourite (book/film/advertisement/website)

        Comment


          Отг: Резултати и впечатления от изпита

          Здравей Вenitabeni! Включвам се по темата, защото след два неуспешни опита, от преди повече от година за достигане на 7-ци по всички модули-,ще се явявам вероятно пак през юли.Понеже имам някакъв опит искам да споделя, по компоненти:
          1. За лисънинга- абсолютна концентрация-дори и да не знаеш значението на думата, отгатвай и очаквай , прочитайки, през половината ти минута, дадена за четене и никога не пропускай да пишеш!!!.Внимавай за спелингови грешки;
          2.За спикинга-има много общо с райтинга-давай конкретни, точни отговори,опитвай са да анализираш и да звучиш убедено..Използвай богат речник и демонстрирай добра граматика.Бъди убеден! Ти-не си на изпит!
          3.За райтинга-Не се отклонявай от темата.За всеки плюс и минус, изложен в есето и писмото давай съпортващи коментари, така че да не остане нещо несвързано.Имай собствено мнение и , ако можеш го подкрепяй с аналитична фактология , и данни .
          4.За рийдинга-трябва много тренинг, богат речник и бърза мисловна дейност на английски...
          И колкото повече-толкова повече-тренинг, тренинг и пак тренинг.Някъде четох, че някой написал 15 есета и отива на изпит.Яви се на изпит,ако имаш 115 , контролирани от добър преподавател.Това е моето мнение.Изпита, не е лесен, за хора,които не са живяли в англоезична страна.
          Смятам, че е правилно заучаването на фрази.Чети всичко и слушай само на агл, поне до явяването на изпит.Идиомите помагат много, особено при спикинга.Ако някой ще се явява скоро и иска да си говори и обменя опит с някого- нека ми пише на лични.
          Last edited by Poli; 09-05-14, 22:00.

          Comment


            Отг: Резултати и впечатления от изпита

            Благодаря на всички за мненията и съветите, за сега мисля да започна с обогатяване на речника и подобряване на правописа, защото това е основният ми проблем при лисънинга.

            Comment


              Отг: Резултати и впечатления от изпита

              Написано от Poli Виж мнението
              Някъде четох, че някой написал 15 есета и отива на изпит.Яви се на изпит,ако имаш 115 , контролирани от добър преподавател.
              Това трябва да съм аз, според мен 15 са напълно достатъчни стига след всяко да ти се казват грешките, да се анализират и да се избягват във всяко следващо и зависи от всеки човек строго индивидуално, това е моя опит в случая. С тези 15 съм постигнал нужния ми резултат, дори и да не съм доволен от него. Вие се борите за по-високи оценки и на вас ви трябва повече подготовка.

              Това което benitabeni написа за говоренето е много полезно като информация. Не знам защо стигнем ли до 2-ра част аз винаги гълтам бъстуна и тотален крах след това.

              Deizy, щом знаеш, че това ти е слабо място удряи точно там преписване на транскрипцията от лисъна е много полезна, защото заучаваш фрази, правилното им изписване и малко или много те подготвя за лисъна. Също така слушаш един лисън по 10 пъти да ти се набиват изпуснатите думи. Това съм го правил при мен беше доста успешно.
              Още нещо за което се сещам за лисъна, наистина всичко трябва да е правилно изписано. Последния път аз направих груба грешка при изписването на 0.9 и 0.1, хем чувам нул поинт наин, обаче някак си го обръщам на наши навици и изписах 0,9 и 0,1. Убеден съм че това ми е счетено като грешен отговор. Трябва много да внимаваме за такива заплеслъци.

              Comment


                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                Poli май се обърка, защото не аз питах как учите, хихи ениуей иначе за лисънинга си напълно права, само че има един фактор, който за жалост не зависи от нас (писах след изпита) и ако и следващият път е така ще се оплача директно в UK... tonny мен ми става трудно какво да кажа, не как да го кажа... иначе на третата част нямам проблеми, но нали най-много се "гледа" втората... сори, че всичко е на един ред, но пак казвам НЕ МОГА през компютъра да пиша на НОВ РЕД (АДМИНИ - ХЕЛП)... сетих се още нещо, което ми казаха по време на обучението IELTS преподавателят - има два вида тестове UK и Австралийски - и разбира се, Австралийските са доста по-трудни... лично аз над 5.5 на акладемик рийдинг нямах, дори на един имам само 16 верни, така че имайте и това предвид

                Comment


                  Отг: Резултати и впечатления от изпита

                  Тonny и benitabeny, наистина всеки за себе си избира как да се подготвя за изпита.На мен лично, и двата пъти(заради стрес и постоянно бързане)на есето не направих обема думи.Там имах 5,5 , но казват, че ако не направиш обема от мин 250 думи оценката веднага пада с 1-ца.Веny, абсолютно си права за тестовете, когато се подготвям съм попадала на такива, които са ам.издание и наистина са много лесни-не знам какъв е критерия, по който определят кой точно тест да се падне.

                  Comment


                    Отг: Резултати и впечатления от изпита

                    Знам, че не е тук мястото, но понеже тази тема е една от най-активните да си задам въпроса тук. Принципно съм си намерил учител по английски, но някак си не се чувствам респектиран от него и се оглеждам за по подходящ такъв. Звънях в бритиш академи и орандж обаче 40 кинта на час ми идват множко. Та, някои ако има впечатления от добър учител за иелтс и по специално говорене ми трябва, ще се радвам да го сподели. Разбира се става въпрос за един много як град - Варна.

                    Comment


                      Отг: Резултати и впечатления от изпита

                      tonny аз ходих тук, само че в Сф Езиков департамент към Дарби Колидж – Варна

                      ул. „Добри Чинтулов” 14
                      9000 Варна, България
                      Тел/факс: 052 632001
                      e-mail: officevarna@darbi.eu
                      цените обаче не гарантирам да са по-евтини

                      Comment


                        Отг: Резултати и впечатления от изпита

                        benitabeni, ти доволен/на ли си от тях?
                        Сега говорих с тях и очаквам обратно обаждане да кажат дали ще се заемат с моя случай.

                        Comment


                          Отг: Резултати и впечатления от изпита

                          Следя темата за учителите с интерес, на мен сигурно ще ми се наложи да ползвам за писането на есета.Мъжът ми ходи в Ориндж, няколко урока, самостоятелно, за да се наблегне специално на специфичната подготовка за изпита преди първото му явяване.Мисля, че до голяма степен са му били полезни тези уроци, полезни материали, но повечето може и сам да си ги намери човек, единственото, което тотално ми развали мнението за тях е че на предварителния изпит, направиха му такъв преди реалния, изкара доста високи оценки:L и R, не ги помня точно нещо от типа на 7,5 и 6 бяха, но на W имаше 7,5 и учителят му беше оценявал няколко есета все около 7, S пак около 7,5.На първото му явяване оценките бяха доста далеч от това, говоря за писане и говорене съответно 5,5 и 6.не може да даваш оценка на почти всички есета 7 и нагоре, а на изпита да има 5,5.
                          Тони, сподели после какво са ти отговорили от Дарби.

                          Comment


                            Отг: Резултати и впечатления от изпита

                            Ами аз мисля, че намерих каквото търсих. 17лв на час за 10 часа, само спикинг с даскал лицензиран да преподава ielts, каквото и да значи това.
                            Мисля и премислям и не ми се струва удачно да отида на посредствен даскал за 5лв на час, защото никаква няма да я свърша пак.
                            Ще го помисля и събера и други мнения и оферти, но засега benitabeni е за черпане.

                            Comment


                              Отг: Резултати и впечатления от изпита

                              tonny доволна съм (аз посещавах цялостен курс), бях при най-добрата преподавателка, която ми е позната отдавна. Общо взето каквото тя ми каза като насоки и оценки всичко така и се разви на истинскя изпит. преподава се само на английски, дори са искаш да питаш нещо пак си питаш на английски и feedbacka-а пак е на английски... по принцип се водят най-добрия център за IELTS подготовка... аз смнятам да ги ползвам преди да се запиша за втори път, като си платя само за МОК и според това какви оценки имам дали да се явя (предния път оценките от МОК-а ми бяха абсолютно същите, с изключение на writing имах с 0.5 по-висока, но го отдавам на това, че таск 2 на МОК беше по-лесна)... обективни са, ако това е което ви интересува

                              Comment


                                Отг: Резултати и впечатления от изпита

                                Ами аз да ти кажа сякаш се навих на тях и цената е доста по приемлива. енглиш академи ме убиха с цена 40кинта/ч .
                                Само не разбрах ти си карала във софийския им офис ли? Ако е така предполагам че тази ти позната е там. А този МОК мога да го изкарам там викаш, хм ще използвам и аз сигурно една такава проба, въпреки че имам 4 реални вече.

                                Comment

                                Working...
                                X