Съобщение

Collapse
No announcement yet.

IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - София

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - София

    Подготвителни курсове за София - British Council / Британски съвет

    Британски съвет е международната организация на Обединеното кралство за културни връзки и образователни възможности.


    Информация от страницата към дата 30 януари 2012 /за актуална информация линка по-горе/:
    Целта на този курс е да ви подготови напълно за академичния модул на изпита IELTS
    По време на курса вие

    ще получите съвети как да постигнете по-добър резултат на изпита
    ще работите върху езиковите умения необходими за всеки изпит
    ще се упражнявате чрез използване на примерни изпитни материали от изпитни сесии
    ще придобиете увереността необходима за добро представяне на изпита
    В момента предлагаме:
    20 -часов курс подготовка за изпита през февруари, март и април 2012
    40-часов курс подготовка за изпита през април и май 2012
    Тези курсове са организирани така, че да завършат непосредствено преди изпитната дата на IELTS.
    Научете повече за нашите курсове и предимствата да учите с нас тук.
    За повече информация за курсовете за изпита IELTS се свържете с Учебен център.
    Къде Британски съвет София
    Кога
    Дати Дата на курса Краен срок за регистрация за изпита IELTS Дата на изпита
    февруари 16 януари до 13 февруари 12 януари 18 февруари
    март 6 февруари до 5 март 2 февруари 10 март
    април 19 март до 16 април 15 март 21 април
    април/май 7 януари до 17 март 15 март/ 5 април 21 април/ 12 май
    Такса 20-часов курс: 485 лева
    40-часов курс: 700 лева
    *Цената на курса включва материали, но не включва таксата за изпит IELTS. Необходимо е курсистите да се регистрират за изпита преди обявения краен срок.
    Курс Време на провеждане:
    20-часов курс за февруари 2012 всеки понеделник от 17:00 до 21:00
    20-часов курс за март 2012 всеки понеделник от 17:00 до 21:00
    20-часов курс за април 2012 всеки понеделник от 17:00 до 21:00
    40-часов курс за април и май 2012 събота от 09:00 до 13:00 или
    вторник и четвъртък от 19:30 до 21:30
    Last edited by zhivbors; 30-01-12, 23:01.

    #2
    Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

    Здравейте,
    Натиснах бутона отговори по темата, но всъщност искам да задам 1 въпрос?
    В официалния сайт на НЗ за имиграция за оценяване на шанса има уточнение, че IELTS не се изисква в случай, че образованието е било на английски? Магистратурата на мъжа ми е била изцяло на английски, което той може да докаже с документи. Смятате ли, че това е достатъчно доказателство да му се признае владеенето на английски?

    Благодаря ви предварително за вашите мнения

    Comment


      #3
      Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

      Здрасти Ваня! Моля, ако си прочела нещо някъде да даваш и линк тук, за да може да го прочетат и други. Аз намерих следното:
      Visit us to find out how to apply for a visa or NZeTA, employ migrant workers, and assist students and refugees.


      Според него може Венци да докаже английски без ИЕЛТС, само ако "have a recognised qualification from a course taught entirely in English" Ключът тук е "recognised" - най-вероятно някой от НЗ трябва да се произнесе по това, тоест колкото и документи да се представят, освен ако не е учил в англоговоряща страна (пак не е гаранция), без ИЕЛТС трудно ще се мине.

      Ако не са проблем парите, най-добре е да го държи. Особено щом е завършил образователната си степен на английски се очаква да изкара доста над общ резултат 6.5, което ще респектира имиграционния служител на по-късен етап. Отделно, ако наистина ви го поискат - а те са в правото си ще отнеме време за регистрация, за държане и после за получаване на резултат, т.е. ако сте си правили предварително някакви сметки да сте в НЗ по определено време, може да ви се наложи да се забавите с примерно 2 месеца.

      Аз не съм еталон но въпреки че съм живял години в САЩ и съм завършил бакалавър и магистър там, го държах пак ИЕЛТС-а (то го държах заради Австралия де, но го ползвах и за НЗ). Моят съвет е да го държите и двамата, като ти да се регистрираш веднага след като ви изберат ЕОИ-то. А той малко преди или в момента на подаването, за да може ако ви изберат той да има дата, а твоето да е готово за поканата на жителство

      Comment


        #4
        Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

        Здравей отново Ники, прочетох поста по-горе и ще ми е интересно да разбера какво се случва ако не може да се представи йелтс за втория кандидат? Имам приятели заради които задавам този въпрос. Те още не са предприели решаваща крачка към започване на процедурата, жената говори френски и приличен немски, но не и английски. Знаят че ще трябва да заплатят определена сума за втория кандидат, но какво се случва ако получиш покана за жителство и отидеш там, караш курсове по английски ли?
        Last edited by Fairyland; 25-02-12, 20:28. Причина: корекция

        Comment


          #5
          Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

          Здрасти! Отговорът е много лесен. Ето една табличка колко трябва да платят:
          Visit us to find out how to apply for a visa or NZeTA, employ migrant workers, and assist students and refugees.


          Формулата е грубо следната: (5 - ИЕЛТС) * $3400 = такса (максимална $6800)

          (тоест при ИЕЛТС >= 5 (поне 5) не се плаща нищо за втория кандидат, а ИЕЛТС 3 и надолу (или непредставен) се плащат пълните $6800. Това е "предплатена" такса за курс - единствено може да ползваш парите за одобрен курс по английски. Има сума ти школи и курсове в университетите, но за качеството не съм сигурен. Тук както и в Австралия езиковото обучение е като печатница за пари, наред с износа на храна и туризма. Френски и немски са една добра база да се научи английски, но трябва постоянство. Според мен обаче е добре да се яви на ИЕЛТС ако има някакъв шанс да изкара над 3, защото според мен това горе са грешни пари...

          Comment


            #6
            Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

            Въпреки, че въпросът е зададен към Ники, ще си позволя също да отговоря.

            Питат ме нали може да си платя, следователно защо да уча Английски? За парите си получаваме обучение. Ако то продължи 3 месеца в НЗ - през това време вървят сто други разхода. Не сме в комфортна обстановка, дори не можем да отидем на интервю за работа или да си поръчаме шампоан. Без да броим неудобствата, сметката може и да не излезе накрая.

            Според мен справянето с езика преди заминаване е основополагащо. В крайна сметка, владеенето на Английски не е за оценка от изпит, а за нормална социална и бизнес комуникация.
            Last edited by MyCTaKaP; 25-02-12, 13:09.
            Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

            Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

            Comment


              #7
              IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - София

              Благодаря много за отговорите, насочвам въпросите си предимно към НикиG, защото в момента той е в Н Зеландия - на място и мисля че има по-голям опит от повечето от нас, но това не означава че не искам да чуя мнението и на други хора, ако знаят нещо по дадена тема или въпрос. Мерси за мнението на МуСТаКаР - наистина е добре да се знае езика преди да заминеш, но моята приятелка може да се оправи с английския си в магазин, кафене, да води формален разговор на английски, но съмнявам се да издържи Йелтс с 6.5 Ще видим какво ще решат, ако трябва ще се понапъне поне да опита. Нейното ниво е ако мога така да го обясня " всичко разбира, но не може да говори " - синрома на човек никога необщувал с англо-говорящи горния си пост го редактирах, защото не зададох правилно въпроса си - исках да попитам знаете ли по коя система се обучават чужденците в Н Зеландия по английски?

              Comment


                #8
                Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                Моят партньор изкара 6.5, въпреки че сам е учил английски - съвсем сам! Никога не го е учил в училище, но много усилено се подготвяше. Четенето и слушането му бяха най-силни, а писането и говоренето, както можеше да се очаква - по-слаби. За твойта приятелка точно разговор в кафене, поръчване и т.н. е целта на ИЕЛТС-а. Той не е да те вкара в някакви философски абстракции. Освен това се гледа както знаете вече средния резултат - по нисък резултат на една секция се компенсира с резултат от по-висока (за разлика от Австралия, където ти искат минимуми на всяка секция нещо).

                Система на обучение няма, или поне аз не знам такава (като Хедуей и там какви още съм чувал в БГ). Отново моят партньор Иван ходи 3 месеца на курс и все ми се оплакваше, че му губят времето там. Обикновено език се учи в средата - като почнеш работа ще научиш жаргона, в супера ще научиш етикетите как се казват храните, на парти ще свикнеш кога да ползваш определени изрази и така ще си ошлайфаш тъй наречения "ситуационен" английски. То е ясно, че няма да стигне примерно до моето ниво (минутка за реклама ), но ще знае достатъчно да се оправя в познати ситуации.

                Comment


                  #9
                  Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                  Аз бих препоръчал поне да се поинтересува от разговорните курсове към British Council или English Academy (според града). Да попадне малко в среда, където ще говорят само езика. Преподавателите следва да са чужденци. Стресово е, но ако човек има желание се получава. Попадайки в последствие в реална среда (дай боже всеки му запътил се натам) ще и е поне малко по-лесно.

                  Аз определено съм съгласен с Мустакар. И ценово и в переспектива е по-добре да се понапъне тук, отколкото там. А иначе попаднал в тази среда, рано или късно човек сигурно научава езика на някакво ниво...

                  Comment


                    #10
                    Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                    Аз май съм тръгнала да се разписвам във всяка тема, ама...

                    Записах се на курс за IELTS към Britanica. Ходила съм веднъж до сега и първото впечатление беше много лошо. Като цена са около 2 пъти по-евтино от British Cоuncil, ама...Замислям се дали да плащам втората част на средата на курса или да зарежа Britanica.

                    Нека да отида още 1-2 пъти и ще изкажа по-детайлно мнение.

                    Comment


                      #11
                      Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                      Кажи колко пари плащаш, за колко часа, с какво се занимавате по време на курса?
                      The depraved are devoted.

                      Comment


                        #12
                        Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                        Привет на всички.

                        И аз да се включа по темата. Явно всички сме "задълбали" в IELTS подготовката. Аз лично се подготвям за явяване през Април ( т.е. след 24 дена :-)). Някой май спомена,че ще се явява Март? Ще е интересно да споделим тук какво се е паднало, за да е в помощ на следващите, които ще се явяват. След изпита ми през Април, ще напиша и аз какво се е паднало.

                        Колкото до подготовката - както и в София и в Бургас ( където съм) има доста курсове за IELTS. Тук е тънкият момент да се запишеш на място на което наистина знаят какво всъщност представлява изпита. Аз лично съм се явявал преди 4 години ( кога минаха) и най-слабият ми резултат беше на writing, логично. Сега ходя на частни уроци при една преподавателка, но както ми каза и тя - важното е да има опит с формата преподавателя. Всичко е с определен формат и ако не отговаря на него - губиш точки.

                        Ами това е - моят съвет е да се чуе ( ако е възможно, разбира се) мнението на някой изкарал съответният курс, преди да се запише човек. Така ще се спестят пари, време пък и ще се знае какво да се очаква.

                        Защото както съм чувал - има някои случаи в които дори учителя не е наясно с формата ( за writing-a говоря) и подвежда учещият. А никой не иска да разбере на изпита, че въпреки написаното от него резултата не е необходимият.

                        Поздрави.
                        Jorje

                        Comment


                          #13
                          Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                          roshavbg, курсът е общо 120 часа, като част от тях са във вид на тестове, но такова още не съм имала. Цената е 2 вноски по 198 евро + 75 лв. за учебници. Ходила съм едва 2 пъти, но ще се опитам да направя резюме в приличен вид на впечатленията ми до момента (естествено, могат да се променят впоследствие в една или друга посока).

                          Предимства:
                          - преподавателката се е явявала на академичния модул на IELTS преди около 4 г. и е изкарала обща оценка 8.5, учила е висше образования (бакалавър) в UK (за тази цел се е явявала на изпита);
                          - говори се изцяло на английски, което е добро упражнение;
                          - дава разни полезни съвети;
                          - има интерактивна дъска с проектор, което прави преминаването през учебния материал в учебника много лесно и технологично;
                          - поставя ни в изненадваща обстановка (задава въпрос все едно си на Speaking) и трябва да отговориш бързо, интелигентно и граматически вярно.

                          Недостатъци:
                          - преподавателката е на 23 г. и според мен не притежава нито образованието (английска филология, да речем), нито опита (чисто педагогически) да преподава. От това произтича моята резервираност до каква степен може да ни помогне за есета, пунктуация и разни такива доста специфични неща. Все си мисля, че на първо място трябва да си преподавател по английски език, а впоследствие да си решил да задълбаеш (и специализираш) в подготовка за IELTS;
                          - съветите, които дава не са нещо невиждано и нечувано, могат да се намерят по pdf-ите из интернет, тези, които даде на първото ходене, вече ги бях чела;
                          - преподавателката използва доста slang - жаргонни думи и понякога ми се струва, че общувам с британски тийнейджър, а не с преподавател; това няма да ми е плюс на изпита;
                          - в групата от 12 човека само аз ще се явявам на General Модула (изненада!), всички останали са ученици под или около 18г., които видимо се кефят на жаргонното общуване и изрази от типа "This stupid text", "fuck it" и т.н.; аз тая възраст вече съм я минала и имам конкретна цел;
                          - последния път половината от времето беше отделено на описание на графики за Writing, което на General Модула не се пада;
                          - не бях предупредена, че курсът е с насоченост към академичния модул; опитаха се да ме убедят, че не е big deal и все тая, ама като прибраха 198 евро можеха да си отворят устата и да ме уведомят;
                          - стаите са изключително тесни и много често вместо да се съсредоточиш и да слушаш внимателно, записвайки си разни важни неща, се чудиш къде да си денеш тетрадката, как да се завъртиш без да забиеш един лакът на другарчето до теб и как да пишеш - на коленете си или тетрадката да закрие учебника....;

                          Та това са ми впечатленията за момента...

                          Jorje, хубаво е наистина човек да събере мнения, но има няколко детайла, върху които не може да влияе, те са все субективни. Имам приятел, който даде мнооого сериозна сума пари за частни уроци и е много доволен. Друга моя приятелка замина за Австралия и ми каза, че се е готвила сама вкъщи в продължение на 1 месец и също е много доволна.

                          Comment


                            #14
                            Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                            Chudenka,

                            доста описателно си представила обучението. Само да уточня нещо - мисля,че на General writing може да се падне и графика, чартове. Някакъв такъв спомен ми се върти из главата. Може и да греша, за това тези които са минали през теста могат да помогнат.

                            Колкото до субективното обучение - аз вече 6 месеца ходя на уроци и не мога да кажа,че се чувствам ready за предизвикателството. Имам още 23 дни, така, че ще видим какъв ще е крайният резултат.

                            По мое мнение това са книгите, които трябва да се прочетат за IELTS:

                            Book Grammar for IELTS.pdf
                            Collacations in use in English.pdf - Incredible book !!!
                            Check_Your_English_Vocabulary_for_IELTS_.pdf

                            Лесно се намират в пространството.

                            Дано съм бил полезен.
                            Jorje

                            Comment


                              #15
                              Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                              Jorje, замисли ме....

                              Ето извадка от pdf от сайта на British Council

                              General Training Writing
                              In Task 1, candidates are presented with a situation and are asked to write
                              a letter
                              requesting information or explaining the situation. The letter may
                              be personal, semi-formal or formal in style
                              In Task 2, candidates are asked to write an essay in response to a point
                              of view, argument or problem. The essay can be slightly more personal in
                              style than the Academic Writing Task 2 essay
                              Topics are of general interest


                              Аз по-скоро се замислих дали на Reading не може да се падне някоя графика....

                              Comment

                              Working...
                              X