Съобщение

Collapse
No announcement yet.

IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - София

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

    Здравейте,
    ето тези приятели http://www.ielts-blog.com/check-your-ielts-writing/ предлагат услугата проверка и оценяване на writing за IELTS. За 1 текст цената е 3 долара, а имат и пакет от 20 долара за 8 writings. Аз си купих от 3 долара, за да тествам услугата, но ми се струва много полезна, защото на практика няма как да си сигурен на какво ниво са ти есетата, ако някой не ти постави конкретна оценка. Ще го напиша и изпратя днес към тях, като твърдят, че връщат отговор в рамките на 24 часа.

    Comment


      #32
      Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

      Написано от ogimaster Виж мнението
      Здравей Кали,

      Как ти се струва обучението - има ли какво ново да научиш, или просто учите техники как да се справите по-добре на изпита?
      Как ти оценяваш твоето представяне в групата и как преподавателката определя твоите познания (какво трябва да подобриш и къде имаш пропуски)?

      Благодаря.

      Винаги има какво ново да се научи, но се все пак в този курс се набляга на техниката за изпита. Вадят се и нови думи, но най-вече се обръща внимание на типични изрази, които се използват в двете писмени задачи или синоними на най-честно срещаните думи. Обясняват се и някой неща по граматиката, които могат да обогатят изразяването.
      Ще прозвучи нескромно, но аз съм най-напреднала в групата и затова понякога ми е скучно:-) Иначе преподавателката казва нещата, които са добре и нещата, на които трябва да се обърне внимание - правопис, граматика, богатство на езика. Например, беше много доволна от една от есетата ми и аз я попитах каква оценка би получило, а тя ми каза 6.5 - 7. Това много ме притесни и я попитах защо и се оказа, че е заради богатство на езиковите средства. Посъветва да използвам по-сложни изрази и думи. Общо взето обръща внимание на всички проблемни области. Все пак аз искам да получа конкретна оценка, за да знам над какво да залягам най-вече, затова ще изпратя едно есе тук http://www.ielts-blog.com/check-your-ielts-writing/. :-)

      Comment


        #33
        Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

        Permutation,

        аз взех решение да се явя отново през Юни месец. Мисля си,че това е шанс преди да се обявят update листите от 01.07.2013. Ако успея с 4х7 ще е ОК.

        Ти не си ли си мислил да се явиш отново? Все си мисля,че като се явим още веднъж и вече ще ни "пуснат" заветните седмици. Пък така и така сме им вече в базата данни.

        Иначе искам да помоля хората, които ще се явяват през Май месец да споделят какви теми са се паднали. Ще е полезно за всички тук.

        Поздрави.
        Jorje

        Comment


          #34
          Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

          Здравейте,

          Аз идвам отново да се разпиша.
          Jorje, съжалявам за 0.5-ката. Освен да ти пожелая успех (и късмет!) на юнската дата...
          Kaliuka, радвам се, че си доволна от своя курс. Що се отнася до сайта, който си публикувала съм доста скептична. Кой всъщност ги проверява тези есета и дали дава реална оценка за тях? Иначе и аз мога да си регистрирам сайт в blogspot и да взимам пари за нещо виртуално....Вероятно, ако бях на твое място, бих давала писмени работи само на преподавателката, която поне виждам и знам какво представлява. Но ти си знаеш най-добре.

          Аз след известно обмисляне се разделих с Британика и започнах курс към Британски съвет. По тоя повод ще споделя някои неща с вас.
          Първо - нещата в Британика съвсем не изглеждаха толкова зле, колкото в началото. Преподавателката, колкото и млада да е, е едно много умно и амбициозно момиче и курсът там определено ми беше от полза. Тя наистина се стараеше и даваше максимума от себе си, евала, за което. Пък и повечето часове практика са си важни.
          Като недостатък мога да отбележа, че обръщаше малко повече внимание на тези , дето са най-зле, което за мен е неправилно. Поне що се отнася до вида на курса. Все пак не сме в училище, където трябва да добута всеки до някакво ниво. Тук всички сме платили, за да постигнем най-доброто, на което сме способни и би следвало да сме равни. И да ме прощават, ама имаше хора, дето бяха толкова зле, че за мен е тотална изненада как изобщо са попаднали там. Повечето ученици в групата ми гледаха да отбият номера и да мине времето, все едно са на училище. Ама така е...като ти липсва ясна цел и друг плаща масрафа...
          Администрацията на Британика са направо.... Оказа се, че някой малоумник е направил графика така, че група за IELTS, която почва следващата седмица, се засича с моята в петъците. Ама преподавателката е една...освен да се клонира. И естествено не забелязали това...Следващият въпрос е коя от двете групи да прецакаме? Ами моята, разбира се, те вече са на средата на курса, хванали са се на хорото, ще им кажем да дойдат някои съботи. И още много мога да кажа за администрацията, ама ще стисна зъби, че само змии ще излязат.

          Когато отидох на препитване в Британски съвет, входящият им тест направо ме съсипа. Няма нищо общо с този на Британика и е за време (адски малко време). Дадоха ми по-сложния от двата варианта и не можах да го попълня целия. Именно затова се изненадах, когато ми определиха нивото на С1.
          Ходила съм един единствен път и имам рядката възможност да сравня двата курса (Британика и Британски съвет). Първите ми впечатления от British Council не са блестящи. Очаквах друго... А когато попитах преподавателката дали може да й дам да провери няколко писма, тя се намръщи и започна да измисля причини защо не е добра идея да й ги давам... Простотия.

          И сега да попитам всички ви нещо, което ме терзае относно Writing-a. В единия курс ни учиха да пишем в писмото (Task 1) всички съкратени форми на глаголи (hasn't, haven't, can't, we'll, won't......) в пълната им форма (has not, have not, cannot, we will, will not....), независимо от формалността на писмото. На другия курс ни казаха непременно да пишем съкратените форми, когато писмото е неформално. Тотално ме объркаха. Моля за мнения.

          Ами май това е за сега....

          Comment


            #35
            Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

            Chudenka,

            Мое мнение - трябва да се пише цялата форма ( has not, will not ...). Нека ме поправят колегите тук, но... Колкото и да е неформално писмото все пак се явяваме на изпит.

            Същото е и при Speaking-а. Вярно е,че разговора е неформален, но никой няма да използва "улични" изрази. Държи се на академичността.

            Както моята учителка казва - можеш да го напишеш и по-много елементарен начин и пак ще те разберат. Но на изпита трябва да се види академичната ти способност да пишеш/говориш. Американците / Англичаните може и да говорят/пишат със съкращения но за изпита се иска и се оценява цялата форма.

            Колеги, какво мислите?

            Поздрави.
            Jorje

            Comment


              #36
              Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

              На writing-a пишеш пълната форма (will not, does not, I am), на speaking-a съкртената форма (won't, doesn't, I'm). И те така те.
              The depraved are devoted.

              Comment


                #37
                Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                Jorje, roshavbg, мерси за мненията. Формата със съкратената форма го каза преподавателката в British Council (до момента в Бритника на друго ни бяха учили), която освен всичко е и examiner и реално води и оценява изпити. От една страна тя би следвало да е авторитет в правилата за оценяване. От друга, я улових, че нещо не е съвсем в час що се отнася до някои неща...Не знам...

                Хайде и NikiG да каже с неговата оценка 8.5 на Writing.... Само дано да му се е паднало неформално писмо.

                Comment


                  #38
                  Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                  От Американския колеж още са ни учили при писане да се използва винаги пълна форма и аз винаги я ползвам независимо от стила на писмото. Въобще апострофи в писмен текст пиша само в родителен падеж. Я сега някой да ми каже разликата между:
                  my twin brother's school и my twin brothers' school.

                  При говорене ползвайте кратката форма, освен ако не искате да подчертаете негативността, както и да ползвате "do" да подчертаете положителността:

                  I do NOT like being treated disrespectfully. (кратко и ясно, че не ти харесва)
                  I don't like being treated disrespectfully, but it occasionally happens (фокусът вече е само, че понякога се случва)
                  I treat people with respect (просто информативно)
                  I DO treat people with respect (обръщаш внимание, че целенасочено се отнасяш с уважение - стремиш се да го правиш и т.н.)

                  Ако отговаряте на да/не въпроси, отговаряйте пълно - не само йес и ноу. Yes, I do (или в зависимост от ситуацията "I do").
                  Виж как може да покажеш познание по езика и че ти е удобно да използваш по-разчупена конструкция. Ако те питат:

                  Q: Do you really like to watch movies?
                  A1: Yes.
                  A2: Yes, I do.
                  A3: Actually, I really do.
                  A4: Actually, I do indeed.

                  A1: Може би си разбрал въпроса, че даже и отговаряш: 3-4
                  А2: Познаваш граматическата конструкция, разбрал си въпроса: 5-6
                  А3: Като А2, позволяваш си да отговориш като ползваш речника на въпроса: 7-7.5
                  А4: Отговаряш съвсем искрено и свободно, вкарваш и малко повече емоция: 8.5-9. Да не говорим ако и бързо добавиш In fact, I watched two (obscure ones) the other night.

                  А всъщност не си казал кой знае колко

                  Comment


                    #39
                    Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                    Niki, мерси!
                    А помниш ли какво писмо действително ти се падна (като тип на формалността) на твоя изпит?

                    Comment


                      #40
                      Re: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - София

                      Ами доста формално беше. Доставили са ми мебел, която не отговаря на поръчаната. Да напиша писмо, да се оплача, да поискам замяна и т.н.

                      Comment


                        #41
                        Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                        Здравейте,

                        Сега си попълвам молбата за поредното явяване на IELTS и се чудя за следното - трябва ли да включа DIAC в листата, които ще получат копие от TRF ми? Мисля,си дали е нужно или може след като си видя резултата и ако е достатъчен, тогава да им пратя сканирано копие? Така или иначе имат си начин да проверят достоверността му.

                        Някой ако е минал по този път, моля да даде съвет.

                        Поздрави и хубав ден.
                        Jorje

                        Comment


                          #42
                          Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                          Нито една държавна организация няма нужда да й се праща от ИЕЛТС директно резултат - всички могат да си го видят по електронен път само с TRF. Не се занимавай

                          Comment


                            #43
                            Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                            Здрасти Ники,

                            И аз така знам, ама вече се хващам, че понякога и сам не си вярвам и затова реших да попитам.

                            Благодаря за информацията.

                            Поздрави,
                            Jorje

                            Comment


                              #44
                              Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                              Здравейте,
                              днес ходих до Британски съвет, за да се регистрирам за изпита и видях, че предлагат услуга проверка и оценяване на writing срещу 30 лв., който се превеждат по банков път.
                              Искам да попитам дали някой от вас ще се явява на 08.06 в София?

                              Comment


                                #45
                                Отг: IELTS - Подготвителни курсове за IELTS - Софи

                                Здравей Kaliuka,

                                Аз ще се явявам отново на 08.06.2013. Вчера платих и днес ми изпратиха потвърждение, че трябва да си изпратя и копието на ID card.

                                Поздрави,
                                Jorje

                                Comment

                                Working...
                                X