...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Класиране на икономисти за емиграция в НЗ
Collapse
X
-
Отг: Класиране на икономисти за емиграция в НЗ
И ние сме като вас. Като цяло не са малко точки за влизане в pool-a и разчитане на лотарията, ама зависи колко сте си го навили на пръста. На нас тото не ни се играеНаписано от RosDi Виж мнениетоНяма начин да няма начин.
Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя
Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123
-
Първите 3 мнения са преместени в нов раздел от тази тема: http://www.bg2nz.com/showthread.php?t=28
Ако автора желае може да промени заглавието на темата като редактира първото си мнение.Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя
Comment
-
Здравей,
Квалификация
при мен коментара за квалификацията за бонус точки по 16.20 и съгласно колона 4 ще дойде от пълната оценка на NZQA за квалификация. до тогава не се счита, че могат да се позлват бонус точките.
Трудов стаж
освен годините има и едно and, a не or, че ми е необходима и професионална сертификация от MCIPS, което е почти невъзможно да се получи. т.е. без бонус точки и тук. за сега.
Тази информация, за изискванията за бонус точките, ако съм разбрал правилно, се намира в таблицата за професиите, следващата колона след професията, където са изискванията, при които ти я признават за бонус точки.
за
Trades
Diesel Motor Mechanic (including Heavy Vehicle Inspector) (321212)
Long Term Skill Shortage List Requirements -Qualifications
must be comparable to the standard of the New Zealand qualification listed. Also see Note 1 at the end of this list.
National Certificate in Motor Industry (Automotive Heavy Engineering) Level 4 AND minimum
of three years relevant work experience
За Bonus points
National Certificate in Motor Industry (Automotive Heavy Engineering) Level 4 AND minimum
of three years relevant work experience
PAR-а е само информативна форма, необвързваща NZQA. За да ти признаят еквивалент на НЗ национален Level 4 ще ти трябва FULL NZQA report.
PAR - a е даване на едни пари NZD 138.00, за да се ориентираш къде биха те класирали евентуално, но в PAR-а правят уговорката, че даденото от тях мнение е на база информацията подадена от теб или консултант. Когато се попълва on-line формата си пишеш специалността. Аз писах радилокация с цел да проверя първо дали я има (морското излезе в базата им данни) и как ще я приравнят, но дават отговор само за нивото.
При теб ще трябва да ти потвърдят ниво 4 според НЗ сертификат и минимум 3 години стаж. Лошото, е ако имат в предвид, че предимствата могат да се ползват само ако имаш НЗ сертификат т.е. изкарал си го там и никъде другаде.
Това са тънкостите за мен какво точно имат в предвид под дадено описание и къде може да има двусмислие.
Но съгласно тази Note 1 би следвало да получиш приравняване от NZQA
Note 1 Qualifications must be comparable to the standard of the New Zealand qualification listed.
нека все пак Ники и MyStakaR също да кажат своето мнение по въпроса.
Comment
-
PAR е много специфичен - като резултат дава точното име на образованието както го е превел преводачът в БГ + на кое ниво отговаря спрямо НЗ рамка на квалификациите (New Zealand Qualifications Framework - NZQF)
С PAR може да кандидатстваш за ЕОИ и да покажеш на имиграционните, че имаш точките за образование - струва си ако са те класирали на 9 ниво (така изкарваш 60 т, вместо 50 за ниво 7/8)
Недостатъците:
1) Не дава точното наименование спрямо колони 3 и 4 в списъка с професии
2) Ще ти се наложи да държиш IQA (пълния аналог на PAR), защото за да те поканят за жителство ще трябва 100% да отговаря професията ти И(!) нивото. Ако има някакви несъответствия в IQAто и списъка в професиите няма да ти признаят
В моя случай ПАР даде ниво 9 Магистър по Информационни системи. После се наложи да държа IQA, защото изискването беше ниво 7 Бакалавър по Информационни технологии, Компютърни науки или Информационни науки
Comment
-
Ако си пратил само за средното да ти го оценят, а не са могли, добре са направили да ти върнат парите (логично е - преценили са, че не могат да извършат услугата). Странно ми е обаче, че не са оценили дипломата. От прочетеното, останах с впечатление, че не си изпратил хорариум от дипломата за средно - странно, защото той обикновено е част от дипломата. Аз за да си вържа гащите изпратих освен дипломата за средно с хорариума и "академична справка" за средното - коя година кои предмети съм държал и с какви оценки съм ги минал (Американския колеж в София предоставя тази информация).
Въпроси не са задавали, но то и образованието ми е "общообразователно", а не средно-специално.
Comment
-
Re: Класиране на икономисти за емиграция в НЗ
Като говорим за признаване на българско икономическо образование, тук е мястото да се похваля - получих International qualifications assessment от NZQA: Qualification1 - Bachelor of Commerce at level 7; Qualification 2 - master degree economics/finance - level 9. Ха, да ми е честито
.
Comment
-
Както вече сме коментирали финансовите позиции в Long Term Skill Shortage List са само три и по мое мнение и за трите е много трудно /да не кажа невъзможно/ да те признаят, че си квалифициран. В List of Skilled Occupations има много икономически позиции, като за всяка една можеш да провериш какви са изискванията според Australian Bureau of Statistics. http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@....%201&num=&view= За мен е важно, че ми признаха и магистърската степен - една крачка съм напред
Last edited by Aneliya; 28-05-12, 08:14.
Comment
-
Цяла една крамка напред!
Честито!
Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя
Comment
-
Честито и от мен!!! Тази 7ца и 9ка отговарят ли както РосДи пита на специалностите за кандидатстване - примерно това ли образование се иска за счетоводител или одитор? Ясно ми е, че отделно ще трябва NZICA да се произнесе
Но определено стъпката е огромна - и за разлика от някои австралийски оценки, оценката на NZQA като държавна институция е вечна.
Comment
-
Благодаря на всички. Образованието, което са ми признали е достатъчно да покрие основните изисквания за позициите счетоводител и одитор /ще ми признаят 5 предмета от исканите 12/, но както сме си говорили и преди, за тези две специалности при всички положения ще се иска полагане на допълнителни приравнителни изпити и то най-добре в НЗ.
Comment
Хи хи, нали съм развълнувана, ръцете ми треперят и натискам по два клавиша наведнъж...
Comment