Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оценка на шансовете на Стефан и Албена

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Благодаря ти за информацията. В края на 2019 и началото на 2020 имах 2 интервюта, на едно от които не се разбрахме за заплащането, защото аз исках м/у 110-120, а техния таван беше 95, като позицията беше в Wellington. Сега не бих се съгласил на нищо под 120 -130, макар че няма и кой да ми предложи работа в NZ

    Иначе следя много от близо ситуацията в NZ, и на този етап всичките ми очаквания се оправдаха, за съжаление... Приех доста скептично добрите новини за отваряне през следващата година и не закъсняха потвържденията - https://www.1news.co.nz/2021/12/21/1...mers-affected/

    Имах някаква минимална надежда, че в края на 2022 ще има раздвижваме покрай емиграцията, но вече я броя 0-ва година със сигурност. Гледам към средата на 2023 с умерен оптимизъм и променям стратегията съобразно това

    Още веднъж благодаря за това, че се сети за мен!
    Last edited by Стефан; 21-12-21, 19:11.

    Comment


      #32
      Сега е малко по-различно от 2019/2020 - https://twitter.com/mogest/status/1471747997666996224.

      Comment


        #33
        Здравейте банда, ето ме на и мене пак

        Викам да дам някой ъпдейт покрай нас. Все така продължаваме да си гоним мечтата, макар че тя все така не се дава (абе не е лесна ).
        Все пак има и добри новини... Жена ми вече е приета официално в Massey uni, което изиграно по правилния начин би трябва да ни помогне много.
        Има минимален шанс да я изберат измежду 5К студенти това лято, и да може да се борим за виза, ако не, на есен.
        Това определено ми даде криле и започнах да търся читав рекрютър (жив да не бях). Никога не съм вярвал, че ще имам нужда от такава помощ
        Набелязах си една читава агенция и започнах да гледам какви хора работят и си харесах една мацка от Германия, която е емигирала 2011 и се е
        специализирала в набор на IT кадри, най-вече точно в моята сфера. Писах и, а тя взе, че веднага ми отговори. Бързо се синкнахме, че нямам никакъв шанс
        към днешна дата, но съобразно нашия план нещата се променят кардинално, след като имам виза (на теория трябва да получа такава, след като жена ми получи студентската).
        Друго, друго... събираме пари, превеждаме документи (от Интеграл вече ме познават даже и с маска, лошо и става на момичето).

        Стискайте палци, и ако ви идва нещо на ум... пишете.

        Comment


          #34
          Тия дни ми попадна тоя линк - https://www.immigration.govt.nz/abou...ions-announced (ако не си го видял вече).

          Comment


            #35
            Здравей и благодаря за информацията. Да, видях го това, но точно тогава започна да навлиза Омикрон. Дори имаше момент когато бяха спрели огромната част от MIQ местата, така че реших, че няма смисъл да се пробваме. Сега се надявам да успеем да вземем виза, покрай приемането на жена ми в Меси.

            Comment


              #36
              MIQ ще изчезне съвсем скоро, с 20К+ нови случая на ден вече няма много смисъл.

              Успех с визата! Ако се доберете до НЗ не мисля че ще имаш проблем да си намериш работа.

              Comment


                #37
                Благодаря ти, определено ще ни е нужен късмет. И аз си мисля, че след това нещата ще се наредят.

                Comment


                  #38
                  Стефане, желая ви успех... и все пак, пробвай и с други агенции. При мен от първата агенция, ме отсвириха с 200... направо ме отказаха... трябваше да минат 5-6 месеца преди да се престраша да пробвам с друга... в момента в Австралия (100% сигурен и в Нова Зеландия) има страшен глад за кадри.

                  За съжаление, най-лошо мнение имам за немци емигрирали в Австралия. Гледат на нас, като 2ро качество хора, тук имам един подчинен, горкият вече 6 месеца не може да преживее, че съм му шеф, паркира ми на мястото, все се сеща да разправя някви истории дето е чел за мизерии направени от българи в Германия и т.н. ... в предишната работа пак дойде един инженер - немец и пак ми се водеше подчинен - той малко по-леко го приемаше, но и той зеленееше... това не съм го усещал с никоя друга нация тук (предимно съм работил с месни австралийци, или азиатци и с източно европейци)... сега се сещам и за още един заварчик, който постоянно се оплакваше на собственика, че изделята които съм проектирал не можели да се заваряват (лошо били проектирани), накрая го питах, как така от 8 заварчика, само неговите изделия били лошо проектирани, а другите нямат оплаквания... той си би шута след 10 месеца във фирмата.

                  Comment


                    #39
                    Благодаря ти Иво, това е меко казано... важна информация Аз мисля и сам да подавам, само да започнат да процесват визи. Но определено ще намеря и друга.

                    Comment


                      #40
                      Успех и на двамата! Не знам как е на място в НЗ, но си мисля че ще имате доста възможности. Аз все още получавам отвреме навреме рикрутмън месиджи на Линкдин от недоразбрали рикрутъри че не съм в Мелбърн вече. Чувам от бивши студенти че има голямо търсене на кадри в нашата сфера, така че предполагам и при теб ще е така.

                      Comment


                        #41
                        Благодаря ти Руми. И аз мисля като теб, веднъж да имаме виза, вероятно по-лесно ще си намеря работа. Лошото е, че вероятно чак в края на годината ще започнат да процесват визи за студенти, а и от там ще закъснее визата за мен. Все пак нищо не ми пречи да подновя подаването на CV, след като working visas са отворени.

                        Comment


                          #42
                          Подавай направо директно и който те иска ще ти забърза документите с имиграционните. Тукашните работодатели знаят, че веднъж получиш ли виза ще ти се вдигне цената. И по тази логика може да са склонни да те "внесат", че да им излезе евтино поне от начало. Успех!
                          Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

                          Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

                          Comment


                            #43
                            Благодаря ти!

                            Да, определено това е втората линия по която ще се мъча.Преди Ковид имах частичен успех, така че сега ще подавам отново.

                            Comment


                              #44
                              Здравейте банда,

                              при нас нещатата доста се развиха в последния един месец. Историята е доста голяма, така че няма да влизам в детайли, за да не ви отегчавам, но като цяло се сдобих с job offer. Една малка фирмичка в Hamilton ми се изкефи и решиха да скочат в дълбокото с мене. Цаниха ме за Senior Sofware Engineer, така че ще бъде определено интересно. Преди една седмица подадохме документи за border exemption и чакаме резултати. Ако ни дадат такъв, следва да подадем за Critical Purpose Visa. Ако и това стане, летим и на място веднага подаваме за essential skills work visa, за която може да се подава до края на юни, след което се заменя с accredited employer work visa (която си е сложна за взимане). Като цяло времето е изключително кратко и има много препъни камъни, но определено ще дадем всичко от себе си. Ще ви държа в течение, но ако се сещате за нещо пишете, всякак помощ ще ни бъде безкрайно полезна!

                              Comment


                                #45
                                Поздравления! От вчера отвориха границите за 60 "visa waiver" страни и България е една от тях. Успех с организирането на полета и ще те чакаме в НЗ. Тук скоро ще почва зимата и ще е влажно и мрачно. Ако го погледнем от добрата страна - тъкмо ще има време да си оправиш документите, квартири и банков акаунт и да си готов да се наслаждаваш на слънцето като пекне през пролетта.
                                Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

                                Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

                                Comment

                                Working...
                                X