Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NZеТА

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    NZеТА

    Изкарах посетителска виза за НЗ, че ще ходим пак в края на ноември и идвам да пиша опит набързо и да постна линка


    Ако смъкнете апп-а е много лесно и бързо, защото си сканираш паспорта направо и се снимаш с телефона и всичко е готово за по-малко от минута. Визите излизат веднага. Моята я забавиха с няколко часа, но по принцип казват че може и до 72 часа да отнеме.
    Като австралийски резидънти не плащаме допълнителното леви и ни излезе по $9 на човек. За свекърва ми беше $9+35 заради бг гражданство само. През апп-а е малко по-евтино отколкото като кандидатствате през компютър. Важат за две години и мултипъл ентрис.

    #2
    Отг: NZеТА

    А на свекървата също ли важи 2г? Тя само бг гражданство ли има?

    Comment


      #3
      Отг: NZеТА

      Да, и нейната е за 2 години и е само с българско гражданство. Предполагам че ще има условие да не се стои повече от 3 месеца както е за Австралия с електронните визитър визи. Не съм проверявала.

      Comment


        #4
        Re: NZеТА

        NZeTA е за 2г, многократно влизане и до 3 месеца престой. Аз изкарах за майка ми такава (с американски паспорт).

        Чудим се дали да й изкараме "бабешка" виза, която е за 3г, с до 18м престой през тях и не повече от 9м всеки престой. Но за тези визи трябва застраховка, медицинско свиделтство, свидетелство за съдимост и т.н. Ще го мислим по-нататък.

        Comment


          #5
          Отг: NZеТА

          Само да кажа - ако имаш европейски паспорт, на проверката ти вадят виза за три месеца за НЗ... оказа се, че Австрайската миграционна система не е свързана с Новизенландската и за тях това, че имаш виза (пр) за Оз трябва да им го покажеш на хартия...

          Comment

          Working...
          X