Re: IT индустрията в NZ
Определено, но журналистите не питат. Всякаква сензация да им вдигне трафика на медиите им е добре дошло
И да, гладам какви трагедии идват в НЗ от Индия да "учат" и после да се опитват да влязат в индустрията... Но почна чистка от имиграционните - искаме парите дето влизат в страната чрез псевдо-"школи"/"академии", но не искаме после паплачта да остане и да работи за жълти стотинки. Търси се решение все още...
Определено, но журналистите не питат. Всякаква сензация да им вдигне трафика на медиите им е добре дошло
И да, гладам какви трагедии идват в НЗ от Индия да "учат" и после да се опитват да влязат в индустрията... Но почна чистка от имиграционните - искаме парите дето влизат в страната чрез псевдо-"школи"/"академии", но не искаме после паплачта да остане и да работи за жълти стотинки. Търси се решение все още...
Мисълта ми е, че такива неща се случват, не само заради грешка на оператора (ако сте гледали "Разследване на самолетни катастрофи" или "Мигове от катастрофата" по NatGeo - значи сте наясно). Звучи яко, но по-добре да не го ръся по интервюта, че веднага буди съмнения и създава грешни асоциации. Хем несъм се отказал на 100%, продължавам да списвам тук и да хвърлям по едно око на новините и рекламитe. От друга страна обявите не са много, а от писмата ми до няколкото фирми и аганции нямаше резултат. Последно ми пратиха от INZ маркетинг истории на мигранти и калкулатор, от който в края на месеца съм на ръба (и това без семейните разходи). Е няма как да ме спечелят. Наистина ми се иска обективната реалност да бъде по-истинска и достойна към труда на ИТ специалистите в NZ или където и да било по света. Историята със сгафилия професионалист показва, не само, че всички грешим, а и какво се случва, когато se съкращават разходи и наемат всякакви хора. Интересно ми е дали Новозеландец би се навил да дойде в България, за да започне работа в БГ ИТ фирма и как би се справял?
Comment