Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оценка на шансовете 2+бебо

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Оценка на шансовете 2+бебо

    Здравейте,
    Ние сме 3ма + куче ) Като единият член на семейството все още няма годинка, той е и главната ни причина за емиграция.
    Честно казано има леко колебание между Австралия и Нова Зеландия. Привличани спокойствието в НЗ, но като шансове за работа си мисля, че Австралия ще е по удачен избор. Всяко мнение,критика и съвет е от значение

    Ето и нашите детайли: Не съм сигурен кой от двата трябва да е водещ моят английски е по - добър но приятелката ми е с търсена специалност

    ---Росен - (Водещ кандидат - поне засега)
    1. 31 години
    2. Образование - Средно - Изобразително изкуство със засиленно изучаване на английски език. Професионален бакалавър - Икономика на Туризма. Магистратура - Международни Икономически Отношение (знам, знам манджа с грозде )
    3. Трудов стаж - Тук е тежко имам 6 месеца в Туристическа Агенция. 5г и 5 месеца Спортен сайт - (Live Score) малко е странно но с няколко думи - следя различни видове спорт в релано време като отбелязваме всяко събитие на live платформа общо взето (data entry & research) + добавяме телевизии за всяко спортно събитие.
    4. Език имам сертификат от средното. Отделно преди да запиша магистратурата карах ТОЕФЛ - трябваше ми за кандидатстване в чужбина (не се явих само на финалният изпит - приеха ме тук). Мисля, че с малко самоподготовка мога да изкарам приличен резултат.
    5. В момента се самообучавам за уеб разработчик (Front End). Като натрупам малко повече самоувереност ще запиша и курс за да взема сертификат

    --- София (Може би по - добрият Водещ Кандидат)
    1. 27 години
    2. Медицинско (Професионален Бакалавър - Рентгенов Лаборант)
    3. Трудов стаж - Общо 5г (3 години стаж рентгенов лаборант в зъболекарски кабинет - не знам дали има значение, но може да вземе препоръка от един от зъболекарите който изнася лекции в Австралия.) 2 години в МБАЛ Хоспитал (Панагюрище) - инвазивна кардилогия - рентгенов лаборант в момента е в майчинство от болницата.
    4. Тук е ахилесовата пета на половинката ми, разбира .. но не може да се отпусне да го говори (няма сертификати).

    --- Кристиян
    1. 4 Месеца

    С кучо не знам само как ще е доколкото знам са доста стриктни от към животни (има всички ваксини) - американски кокер на 3 годинки.

    Благодаря Ви за отделеното време

    #2
    Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

    Има по-запознати от мен с точковото оценяване и професиите, но да ти пиша за кучо защото и ние имахме подобна дилема с нашата котка, коята накрая решихме да оставим на приятели. Зависи какви са цените на ветеринарите в България, но от САЩ до Австралия да вкараме котката ни се събираха около $5000-6000 - има задължителна такса която се плаща на Австралийците, после карантина, а преди да стигнеш там се ходи всеки месец на ветеринар за кръвна проба за бяс и трябва да е при определен ветеринар който има договор с правителството за изготвяне на такива документи. Процедурата е доста сложна, не невъзможна, но решихме че не можем да си позволим този разход и й намерихме нов дом. Трудно беше и все още е за децата, особено като я видят на снимки с приятелите ни, но нямахме друг избор.
    Ето ти официалното инфо за Нова Зеландия и Австралия и какви стъпки трябва да следваш:


    To bring cats and dogs to New Zealand you need to meet specific requirements. We've created a step-by-step process so you can see what's involved.

    Comment


      #3
      Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

      Да помогна и аз - сядате и гледате, дали нейната професия я има в новите изисквания за работна виза, ако я има - добре, от тук на татък - само да действате.
      1. Щом е в майчинство - 3 месеца жена ми учеше за ,а аз с второто бебе - с количката навън се разхождахме 2 пъти на ден за по 2,5 часа.


      2. Стяга се и си взима IELTS с поне 6-ици - според мен 6 месеца усилено учене: 1-во един курс, да разбере - какво що е и т.н, после в къщи интензивно (+учебници)+ накрая частни уроци, пак казвам, ако сега нивото и е 4,5 без проблем за под 9 месеца ще дигне до 6-ици.
      2.1. Сега се сетих, че има и някакъв по-лесен изпит от IELTS, който точкуването е по-високо, нали така в Индия и Китай, местното население вдигна точките - трбява да се провери.
      Поздрави.
      2.2. сега гледах, че със 6-тици го докарват до 55 точки, значи не става, тогава 2 варианта:
      - 7-ици - което си е малко по-трудно / 5 точки от Росен + спонсорска от щат - виж. т.8;


      3. Трудовия стаж се смята, само след взета дадена диплома, не знам дали ще зачетат и майчинстовто.
      4. Признаване на дипломата - това също е приоритет към 1.


      5.Бюджет. Ние пръснахме много пари, но с под 20к няма как да станат нещата (нашия бюджет даже не искам да си го спомням). Ние платихме и на австралийска фирма да ни движи документите.


      6. Според мен си заслужава, едно интервю за да видите, дали теоритично покривате изискванията е около 150$, но мисля, че предварително сами можете да го проверите.


      7. Търсене за работещи в сферата на медицината има, както е в цял свят, така че, поне ако не в началото, то после 6-12 месеца, няма притеснения.

      8. Ако точките не достигат - може да се пробвате и за Щатна спонскорска виза (но нямам там опит).


      9. Абсолютно си заслужава да пробвате и да се борите, ако нещо пак трябва да повторя в живота ми, то пак бих кандидатсвал, сигурно не бих повторил докторантура/бачкане в ТУ и куп други неща, но не и това.



      П.П. нямам кирилица в бачкането и през пиша.

      Comment


        #4
        Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

        Аз вече не помня детайли, а и нещата се промениха доста.

        Мисля че София е единствената с реален шанс да е основен апликант (образованието и стажа й си пасват).

        Ровете тук и намерете професията и:
        The Medium and Long-term Strategic Skills List (MLTSSL) contains 212 occupations. This list is prescribed in legislative instrument LIN 19/051: Specification of Occupations and Assessing Authorities.


        Аз предполагам че е това:
        251211 Medical Diagnostic Radiographer: Operates X-ray and other medical imaging equipment to produce images for medical diagnostic purposes in conjunction with Diagnostic and Interventional Radiologists or other Medical Practitioners. Registration or licensing is required.


        Ако съм права проблемът е това:
        Оperates X-ray and other medical imaging equipment to produce images for medical diagnostic purposes in conjunction with Diagnostic and Interventional Radiologists or other Medical Practitioners. Registration or licensing is required

        Като й намерите професията вижте коя е асесващата организация и какво е необходимо за асесмънт. Понякога за асесмънт се иска определено ниво на ИЕЛТС.

        После пишете какво сте открили и ще решим какви да са следващите стъпки

        Comment


          #5
          Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

          Привет и от мен! Шанс винаги има (особено, ако имате търпение ). Изберете държава и дерзайте. Като проучите нещата ще намерите и най-бързия път. Ние още сме в БГ, в процес, но ето малко инфо от нашия опит до тук.

          За английски:
          Проучете дали ви допада PTE форматът. Много от тасковете на IELTS и TOEFL ги има там. След няколко неуспешни явявания на TOEFL, ние с мъжа ми се справихме по-лесно с PTE. Не забравяйте, че има минимум за всеки модул, а не за общ резултат, което е малко трики. В това отношение PTE ни се стори по-лесен. Неудобството е, че се провежда само във Варна, но пък има по три изпита седмично и резутатите излизат за 24 часа. Готвихме се сами. Има качествени ресурси на https://www.e2language.com/. От сайта на Pearson може да се закупи пробен онлайн тест, за да се ориентирате в интерфейса преди изпита. Този тест е по-труден от реалния, така че не се стряскайте.

          За Австралийска виза:
          Доказване на връзка - Помислете от рано как можете да започнете да трупате доказателства за връзката ви, защото ще ви трябват. Искат се дори при брак и общи деца. Задължително е да има финансова обвързаност - общи банкови сметки, общи имоти, застраховки живот на името на партньора, общ договор за наем и др. Когато няма брак, искат да видят поне доказателства за поне 12 месеца назад.
          Видове визи - Перфектният вариант е виза 189, но за нея трябват 75+ точки и доста чакане (ако не бързате, защо не). Последните две години се позатегнаха нещата и тенденцията е емиграцията, особено в големите градове, да се ограничи. Вдигна се изискуемият минимум точки, намаляха броя раздадени визи на раунд и съответно се качи и нужният праг за получаване на покана. Кандидатите с 65 точки вече нямат никакъв шанс, а преди около 2 години и с 60 т. беше възможно. Затова можете да обмислите варианти, които ви дават повече точки, т.е. щатско спонсорство. Виза 190 също е супер (дава +5 точки), но и там нивото се качи. Виза 489 (State/Territory nominated) е с малко повече компромиси, но дава +10 точки и пак е вариант. След 2 години може да се вземе PR. Всичко зависи от точките ви. Ето онлайн калкулатор и сайт, където лесно можете да се ориентирате дадената професия в кои щати има шанс (с бутончетата над таблицата).

          В https://www.migrationdesk.com/ можете да видите статистика за различните видове визи.

          Успех!

          Comment

          Working...
          X