Съобщение

Collapse
No announcement yet.

tsvetelina1106 - оценка на шансовете

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    tsvetelina1106 - оценка на шансовете

    Здравейте,
    Редовно посещавам този сайт най-вече заради настроението и живеца, които ми въздействат. Харесвам всички блогове и мисля, че сайтът е като роман, който всеки от участниците пише. А сега по същество.
    Имам дъщеря на 24 г., която завършва магистратура по Мода в Художествената академия. По мнение на преподавателите си, тя има отлична подготовка и някои много ценни качества. Обаче в БГ няма работа по нейната специалност. Тя е приета в Италия, където отначало смяташе да завърши още една магистратура, само заради възможностите да се срещне с бизнеса. Програмата е англоезична и във връзка с това дъщеря ми се яви на IELTS и още от първия път изкара 7. (Ако някой се интересува за подробностите по подготовката, мога да кажа, но на друго място; момичето не е от езикова гимназия). По ред причини засега задържа изпращането на отговор на италианците, като същевременно прави сериозно проучване на RMIT (Кралски Мелбърнски институт по технологии). Оказа се, че той фигурира в списъка на най-добрите университети по мода в света, за разлика от двата института в Италия, и като стил повече допада на дъщеря ми. Въпросите ни са следнтите и са адресирани към хора, които имат лични наблюдения или информация, която би помогнала за вземането на важното решение:
    1. Смятате ли, че тя има реален шанс да намери работа на непълно работно време, докато учи. Какво например да очаква, че ще намери като студентка в RMIT, при условие, че е завършен дизайнер с оригинално, но практично мислене, перфекционизъм, вкус и умения за изработване на дрехи? Реалистично ли е да се очаква, че намирането на работа може да стане още в първите месеци от престоя й?
    2. Дали има реални шансове да остане там, въпреки че професията й не фигурира в списъка на “абсолютна нужда”?
    3. Как ви се струват цените на квартирите и на хранителните продукти спрямо тези в Западна Европа?
    4. Може ли да очаква, че ще й дадат студентски заем след първата година, защото в RMIT, за разлика от Италия, учат две години магистратура?
    5. E, да, и накрая, има ли шанс да ме изтегли по някое време, въпреки че не съм й партньор?
    Желая Ви хубава вечер и ще очаквам да ми пишете.
    Поздрави,
    Цветелина
Working...
X