Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свърши се/започва се

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Свърши се/започва се

    Заветната цел да взема да мина IELTS-a се осъществи, след толкова провали и перипети. Явихме се в края на октомври с жена ми след 2 месечна подготовка от моя страна, подготвях нея и себе си. Изненадата и подогравките полсе много боляха, тя го взе с 6 на всички части, а аз имах L: 7; R: 7; W: 5.5; S: 6. Направо бях обезверял, предишния път ме бяха резнали на спикинга така. На следващия ден отидах да оспоря оценката и много яко се скарахме с всички там, много се въздържах от псувни, ама много. Както и да е, в четвъртък след като бях записал следваща дата за февруари и бях започнал нова подготовка, изневиделица около 2 след обед писъмце озари изтормозената ми душа. Имате промяна в оценката дайте сметка да Ви върнем таксата. Значи съм го вземАл. Отивам и нова изненада W: 6.5. Та това е, от тогава ми е трудно да се оправя още, сега започва следващия зор, оценката. Много ще се радвам от помощ на хора минали през "Инженери австралия". Не спирайте да вярвате в себе си и да преследвате мечтите си. Благодаря за вниманието.

    Пожелавам на всички през новата година да имат добри новини.
    Дано се видим скоро от другата страна.
    The depraved are devoted.

    #2
    Re: Свърши се/започва се

    Браво Рошав! Дерзайте. Айде да се видим на австралийска земя. Пак добре, че миналата година се видяхме на родна.

    Comment


      #3
      Отг: Свърши се/започва се

      Поздрави, @Рошав, аз съм машинен инженер и си готвих нещата около 2 месеца, - 3-те епизода - за да ми признаят дипломата, а за трудовия стаж приложих две писма от работодатели и преведени УП2 и УП3. Най-добре пиши на лични, като имаш проблем .... Най-добре е и някой професионален преводач да ти огледа нещата когато ги напишеш... по принцип аз работих с агенция и те ми помогнаха за тази част, но при мен имаше няколко тънки момента /с признаването на трудовия стаж/, ако при теб няма проблем, може би не ти трябва агенция.

      Платих експресна поръчка за проверка на документи, защото рзликата не е голяма, а не чакаш 11 седмици.

      Comment


        #4
        Отг: Свърши се/започва се

        Вие сигурно си знаете, но не забравяйте да сметнете точките и да огледате списъците на щатите за спонсорство. С 6-ци на ИЕЛТС предполагам че ще подадете за щатско спонсорирана временна/постоянна виза?

        Идеята ми е - ако можеш за се асеснеш като 2-3 вида инженер (с разлики в наименованията), а желаният щат набира само един вид инженери натиснете асесмънта в тази посока! Малко замотано го обясних, дано ми схващате идеята...

        п.с. Честит ИЕЛТС и успех по-нанатък!

        Comment


          #5
          Отг: Свърши се/започва се

          йее, много якооо, Честитооо :-) хайде мнооого успех до края :-)
          (тея от Бр.съвет са големи кучета, само дето на са познали понякога с кой си имат работа)


          Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

          Comment


            #6
            Отг: Свърши се/започва се

            Разбрах те anita82. Зора е за независима 189, затова се борих и жена ми да вземе ИЕЛТС-а. Иначе аз го бях взел пред 2 години, но не ми стигаха точките, сега съм точно 60. Ще се надяваме на чудо де, но аз не се предавам лесно, докато има шанс, ще се мъча. Няма как да се асесна за повече от един инженер, мислил съм го и това, ама няма как.

            Благодаря Ник, знаеш колко бира имам да черпя, само да дойда.

            Ivo агенцията българска или австралийска беше? Помощта за CDR-а ли беше? Аз мисля, че там ще е големия зор, а и трябва за двамата да го правя и за мен и за жената. Не съм го мислил без експресна поръчка, искам да подам за виза до средата на годината, преди са са променили нещо за визата и да ме прецакат.

            Благодаря benitabeni, абе честно казано се надявах да имам успех, както винаги се съмнявах, че съм се справил, но ми писна да ме правят на маймун.
            The depraved are devoted.

            Comment


              #7
              Отг: Свърши се/започва се

              Браво Roshav! Видяхме се на изпита през октомври. И аз този път се ядосах много на "съвета", но по друг повод и доста интересно писмо им написах (не по правилата на Ники ). Получих извинение, но мнението ми за тази организация вече е друго. Твоят случай само потвърждава нещата.
              Желаят ти успех с австралийските институции!

              Comment


                #8
                Отг: Свърши се/започва се

                _nia двамата, които са ме вдъхновявали през цялото време бяха NikiG и Robert (http://ielts-simon.com/ielts-help-an...a-re-mark.html)

                Не случайно преди няколко години много организациии започнаха да приемат и оценки от дриги изпити, защото IELTS започнаха монополно да злоупотребяват.

                Да кажа за останалите "Не се спирайте пред нищо, само напред".
                The depraved are devoted.

                Comment


                  #9
                  Отг: Свърши се/започва се

                  Roshav,

                  Бравоооооо :-) Поздравления за резултата на IELTS.

                  Аз съм минавал процедурата при EA и с каквото мога ще ти помогна. Сигурен съм, че вече си ги разгледал епизодите - какво и как да е описано.

                  Накратко - сядай и пиши. Каквото те подпре - питай. Насреща съм.

                  Успех.

                  Jorje

                  Comment

                  Working...
                  X