Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво да правите, ако сте поканени някъде?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

    Какво да правите, ако сте поканени някъде?

    Привет и от мен! Живеейки вече 7 месеца в ЮАвстраия, ежедневно се сблъскваме с нови и нови неща за нас, а за един новопристигнал е още по-стряскащо и объркващо. Няколко съвета от мен, за да си спестите неудобство за вас и вашите домакини, в случай че сте поканени на рожден ден, барбекю или просто за чаша кафе, това може да се случи единствено, ако сте получили покана, на която независимо дали ще приемете или откажете, трябва да уведомите поне седмица преди събитието. В случай, че приемете покана е хубаво да занесете нещо за хапване или пийване, обикновенно ако се правят партита, на който домакините осигуряват терена се прави списък с храни и напитки, който се разпределят между гостите, ако не т.е ако сте поканени по повод, носите в знак на уважение към домакините, нещо което би се харесало и на тях и на вас)) Ако сте поканени на някакво по празнично събитие, попитайте за дрес код, обикновено това е опоменато в поканата, ако е писменна, но не е задължително. Обикновенно тук и по празниците, хората са си неглиже, но въпреки това е добре да го уточните. И нещо друго, за предпочитане е ако сте сред австралийци и се забавлявате не говорете на тема работа и пари, в никакъв случай, счита се за много невъзпитано, ако попиташ колко пари получавате или колко струва имота или колата ви, определено не ви съветвам.

    #2
    Отг: Какво да правите, ако сте поканени някъде?

    Това за носенето на нещо когато ходиш на гости съм го чувал, но това за въпросите за работа и пари ми е нещо ново. Ще се опитаме да не задаваме тези, толкова нормални за България, въпроси
    Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

    Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

    Comment


      #3
      Отг: Какво да правите, ако сте поканени някъде?

      Забравих да спомена нещо, което по принцип знаех , че е така а реагирах малко неочаквано. Австралийците когато посрещат или изпращат някого, целуват жените по бузите, това важи и за жена с жена. Ние бяхме поканени на коледно фирмено парти с мъжа и когато решихме да си тръгваме, подавам ръка на негов колега / не съм се представила, но съм жена/ за довиждане той ме придърпа за ме целуне по бузите и аз явно съм се дръпнала, малко сконфузно, но тук хората са страшно толеранти и много тактични.

      Comment


        #4
        Re: Какво да правите, ако сте поканени някъде?

        Това последното ще го преживеем най-лесно

        Comment

        Working...
        X