Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оценка на шансовете 2+бебо

Collapse
X
 
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

  Оценка на шансовете 2+бебо

  Здравейте,
  Ние сме 3ма + куче ) Като единият член на семейството все още няма годинка, той е и главната ни причина за емиграция.
  Честно казано има леко колебание между Австралия и Нова Зеландия. Привличани спокойствието в НЗ, но като шансове за работа си мисля, че Австралия ще е по удачен избор. Всяко мнение,критика и съвет е от значение

  Ето и нашите детайли: Не съм сигурен кой от двата трябва да е водещ моят английски е по - добър но приятелката ми е с търсена специалност

  ---Росен - (Водещ кандидат - поне засега)
  1. 31 години
  2. Образование - Средно - Изобразително изкуство със засиленно изучаване на английски език. Професионален бакалавър - Икономика на Туризма. Магистратура - Международни Икономически Отношение (знам, знам манджа с грозде )
  3. Трудов стаж - Тук е тежко имам 6 месеца в Туристическа Агенция. 5г и 5 месеца Спортен сайт - (Live Score) малко е странно но с няколко думи - следя различни видове спорт в релано време като отбелязваме всяко събитие на live платформа общо взето (data entry & research) + добавяме телевизии за всяко спортно събитие.
  4. Език имам сертификат от средното. Отделно преди да запиша магистратурата карах ТОЕФЛ - трябваше ми за кандидатстване в чужбина (не се явих само на финалният изпит - приеха ме тук). Мисля, че с малко самоподготовка мога да изкарам приличен резултат.
  5. В момента се самообучавам за уеб разработчик (Front End). Като натрупам малко повече самоувереност ще запиша и курс за да взема сертификат

  --- София (Може би по - добрият Водещ Кандидат)
  1. 27 години
  2. Медицинско (Професионален Бакалавър - Рентгенов Лаборант)
  3. Трудов стаж - Общо 5г (3 години стаж рентгенов лаборант в зъболекарски кабинет - не знам дали има значение, но може да вземе препоръка от един от зъболекарите който изнася лекции в Австралия.) 2 години в МБАЛ Хоспитал (Панагюрище) - инвазивна кардилогия - рентгенов лаборант в момента е в майчинство от болницата.
  4. Тук е ахилесовата пета на половинката ми, разбира .. но не може да се отпусне да го говори (няма сертификати).

  --- Кристиян
  1. 4 Месеца

  С кучо не знам само как ще е доколкото знам са доста стриктни от към животни (има всички ваксини) - американски кокер на 3 годинки.

  Благодаря Ви за отделеното време

  #2
  Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

  Има по-запознати от мен с точковото оценяване и професиите, но да ти пиша за кучо защото и ние имахме подобна дилема с нашата котка, коята накрая решихме да оставим на приятели. Зависи какви са цените на ветеринарите в България, но от САЩ до Австралия да вкараме котката ни се събираха около $5000-6000 - има задължителна такса която се плаща на Австралийците, после карантина, а преди да стигнеш там се ходи всеки месец на ветеринар за кръвна проба за бяс и трябва да е при определен ветеринар който има договор с правителството за изготвяне на такива документи. Процедурата е доста сложна, не невъзможна, но решихме че не можем да си позволим този разход и й намерихме нов дом. Трудно беше и все още е за децата, особено като я видят на снимки с приятелите ни, но нямахме друг избор.
  Ето ти официалното инфо за Нова Зеландия и Австралия и какви стъпки трябва да следваш:
  http://www.agriculture.gov.au/cats-dogs

  https://www.mpi.govt.nz/importing/li...cats-and-dogs/

  Comment


   #3
   Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

   Да помогна и аз - сядате и гледате, дали нейната професия я има в новите изисквания за работна виза, ако я има - добре, от тук на татък - само да действате.
   1. Щом е в майчинство - 3 месеца жена ми учеше за ,а аз с второто бебе - с количката навън се разхождахме 2 пъти на ден за по 2,5 часа.


   2. Стяга се и си взима IELTS с поне 6-ици - според мен 6 месеца усилено учене: 1-во един курс, да разбере - какво що е и т.н, после в къщи интензивно (+учебници)+ накрая частни уроци, пак казвам, ако сега нивото и е 4,5 без проблем за под 9 месеца ще дигне до 6-ици.
   2.1. Сега се сетих, че има и някакъв по-лесен изпит от IELTS, който точкуването е по-високо, нали така в Индия и Китай, местното население вдигна точките - трбява да се провери.
   Поздрави.
   2.2. сега гледах, че със 6-тици го докарват до 55 точки, значи не става, тогава 2 варианта:
   - 7-ици - което си е малко по-трудно / 5 точки от Росен + спонсорска от щат - виж. т.8;


   3. Трудовия стаж се смята, само след взета дадена диплома, не знам дали ще зачетат и майчинстовто.
   4. Признаване на дипломата - това също е приоритет към 1.


   5.Бюджет. Ние пръснахме много пари, но с под 20к няма как да станат нещата (нашия бюджет даже не искам да си го спомням). Ние платихме и на австралийска фирма да ни движи документите.


   6. Според мен си заслужава, едно интервю за да видите, дали теоритично покривате изискванията е около 150$, но мисля, че предварително сами можете да го проверите.


   7. Търсене за работещи в сферата на медицината има, както е в цял свят, така че, поне ако не в началото, то после 6-12 месеца, няма притеснения.

   8. Ако точките не достигат - може да се пробвате и за Щатна спонскорска виза (но нямам там опит).


   9. Абсолютно си заслужава да пробвате и да се борите, ако нещо пак трябва да повторя в живота ми, то пак бих кандидатсвал, сигурно не бих повторил докторантура/бачкане в ТУ и куп други неща, но не и това.   П.П. нямам кирилица в бачкането и през пиша.

   Comment


    #4
    Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

    Аз вече не помня детайли, а и нещата се промениха доста.

    Мисля че София е единствената с реален шанс да е основен апликант (образованието и стажа й си пасват).

    Ровете тук и намерете професията и:
    https://www.anzscosearch.com/mltssl/

    Аз предполагам че е това:
    https://www.anzscosearch.com/251211

    Ако съм права проблемът е това:
    Оperates X-ray and other medical imaging equipment to produce images for medical diagnostic purposes in conjunction with Diagnostic and Interventional Radiologists or other Medical Practitioners. Registration or licensing is required

    Като й намерите професията вижте коя е асесващата организация и какво е необходимо за асесмънт. Понякога за асесмънт се иска определено ниво на ИЕЛТС.

    После пишете какво сте открили и ще решим какви да са следващите стъпки

    Comment


     #5
     Отг: Оценка на шансовете 2+бебо

     Привет и от мен! Шанс винаги има (особено, ако имате търпение ). Изберете държава и дерзайте. Като проучите нещата ще намерите и най-бързия път. Ние още сме в БГ, в процес, но ето малко инфо от нашия опит до тук.

     За английски:
     Проучете дали ви допада PTE форматът. Много от тасковете на IELTS и TOEFL ги има там. След няколко неуспешни явявания на TOEFL, ние с мъжа ми се справихме по-лесно с PTE. Не забравяйте, че има минимум за всеки модул, а не за общ резултат, което е малко трики. В това отношение PTE ни се стори по-лесен. Неудобството е, че се провежда само във Варна, но пък има по три изпита седмично и резутатите излизат за 24 часа. Готвихме се сами. Има качествени ресурси на https://www.e2language.com/. От сайта на Pearson може да се закупи пробен онлайн тест, за да се ориентирате в интерфейса преди изпита. Този тест е по-труден от реалния, така че не се стряскайте.

     За Австралийска виза:
     Доказване на връзка - Помислете от рано как можете да започнете да трупате доказателства за връзката ви, защото ще ви трябват. Искат се дори при брак и общи деца. Задължително е да има финансова обвързаност - общи банкови сметки, общи имоти, застраховки живот на името на партньора, общ договор за наем и др. Когато няма брак, искат да видят поне доказателства за поне 12 месеца назад.
     Видове визи - Перфектният вариант е виза 189, но за нея трябват 75+ точки и доста чакане (ако не бързате, защо не). Последните две години се позатегнаха нещата и тенденцията е емиграцията, особено в големите градове, да се ограничи. Вдигна се изискуемият минимум точки, намаляха броя раздадени визи на раунд и съответно се качи и нужният праг за получаване на покана. Кандидатите с 65 точки вече нямат никакъв шанс, а преди около 2 години и с 60 т. беше възможно. Затова можете да обмислите варианти, които ви дават повече точки, т.е. щатско спонсорство. Виза 190 също е супер (дава +5 точки), но и там нивото се качи. Виза 489 (State/Territory nominated) е с малко повече компромиси, но дава +10 точки и пак е вариант. След 2 години може да се вземе PR. Всичко зависи от точките ви. Ето онлайн калкулатор и сайт, където лесно можете да се ориентирате дадената професия в кои щати има шанс (с бутончетата над таблицата).

     В https://www.migrationdesk.com/ можете да видите статистика за различните видове визи.

     Успех!

     Comment

     Working...
     X