Оценка на шансовете-Стела и Йордан

Здравейте, първо искам да благодаря на МуСТаКаР за съдействието за активирането на акаунта ми във вашия форум. Благодаря!:)

Сега да се представя-казвам се Стела и с мъжа ми ( нямаме брак) и дъщеря ми на 7 год търсим нашето ново място за живот извън Бг и се спряхме на НЗ. Така, ами да започава да попълвам формата :rolleyes:

Водещ кандидат- Стела

1. години- ще навърша 34 при евентуалното подаване на документи

2. образование/квалификация- магистър електроинженер , специалност Електроенергетика и Електрообзавеждане

3. трудов стаж- повече от 10 год в Лаборатория за Изпитване на електроинструменти, Quality management, certification and test

4. език- ползвам технически английски постоянно на работа, нямам IELTS, защото не ми е бил необходим досега..Мисля,че с "малка" подготовка ще се справя да получа необходимия брой точки.

За мъжа ми- Йордан

1. години-42

2. образование/квалификация-средно, военнослужещ

3. трудов стаж-15 год военен с мисии в Ирак

4. език-разговорен английски, силно вероятно е да се справи зле на IELTS, защото е самоук и се е учил в рзговори с чужденци..Учи в момента, но..не вярвам да се справи добре

5. друго- има опит в селскостопанската дейност ( може да се докаже с референции от работодатели), гледане на животни и тн..шофьорски книжка за С, С+Е, трактор и тн..

Ами това е май от нас и благодаря за отзивчивостта:o

Re: Оценка на шансовете-Стела и Йордан

Заминавам за Австралия след няколко часа, затова ще съм супер кратък.

https://www.immigration.govt.nz/pointsindicator/

Точките ти ги докарах до 140, което ти стига (без Данчо), така че действай. За да постигнеш това ще ти трябват:

1) оценка от NZQA: двойна Ниво 7 конкретна с името на специалността (бакалавър) и Ниво 9 обща (магистър)
2) ИЕЛТС 6.5 средно на генерален
3) доказан трудов стаж от 10г, като над 6 трябва да са ти по професията, с която кандидатстваш
4) професия от ЛТССЛ, на чието условие отговаря образованието от 1) горе.

Поздрави!

Отг: Оценка на шансовете-Стела и Йордан

Благодаря за отговора! И аз така си ги изкарах...

Сега остава да се ориентирам за оценка на дипломите ( двойна и обща?, ще чета на сайта на NZQA ) и за Йелтс..

Благодаря!

За справка - моята диплома на магистър електроинженер (специалност Електротехника) беше приравнена на Level 9 Masters (generic outcome), това което Ники нарича обща оценка. За конкретна ме препратиха към съсловната организация на електроинжинерите в НЗ (https://www.ipenz.nz/home/footer-pages/connect/moving-to-new-zealand). На мен обаче точките ми стигаха и без бонуса за стаж/образование по LTSSL и спрях до там.

Не казвам че при теб ще е същата оценка, просто го имай предвид. На мен ми се беше паднал един доста залюхан оценител и по негова вина целия процес отне към 9 месеца вместо "нормалните" 3-4 - беше изпратил verification request-а на адреса на някакъв измислен колеж по електроника вместо до ТУ София ¯\_(ツ)_/¯.

BTW когато/ако изпращаш документите (и си завършила в ТУ София) не е зле да споменеш че адреса който трябва да ползват e

International Department
Technical University of Sofia 1000
8 Kliment Ohridski Blvd
Block 1, Floor 2, Room 1238

All emails should be send to int.dept@tu-sofia.bg.

Благодаря за включването! Много полезно!
Бакалавър съм от София, магистър от Габрово...