australia докладва мнение.
Причина:Здравеййте група. Нова съм във форума, но информацията, която прочетох ми бе доста полезна.
Моят казус е следният: Аз и приятеля ми сме на фаза- взето решение и проучване за Австралия. Стигнах до задъдена улица. Аз имам бакалавър Психология и завършена магистърска степен Юридическа психология. Стаж- никакъв ( засега ). Обръщам се специално към Srebrina_bg. Къде си записала Психодрамата. И сигурна ли си, че след като завършиш и последния си курс, ще можеш да вземеш Assessment от APS??? :)
Чудя се да записвам ли Психодрама... какво да правя??? Иначе само с бакалавъра и магистратурата ми май няма да получа Assessment. :(
Благодаря ви приятели и успех на всички!!!
Мнение: Разочароващ резултат от assessment
Раздел: Assessment - Австралия
Модератори: Недостъпен
Написано от: Srebrina_bg
Оригинално съдържание: Здравей Kaliuka,
Моят случай е подобен на твоя и затова ще изкажа мнение. По скоро ще потвърдя това, до което и ти самата си стигнала като идея
:o
Имам бакалавърска степен по Психология, работя като ЧР от малко повече от 5 г. и сме решили (с половинката) да кандидастваме за щатско спонсорство в WA, тъй като тям се търсят ЧР - т.е. професията е в списъка със спонсорирани от щата професии.
Последно се търсиха и в Северната територия, В Канбера и ЮА, но аз предпочитам WA.
Аз ще съм водещ кандидат и поради това оглеждах всички възможности спрямо образование и опит.
В тази връзка имам още един вариант, който незнам на теб дали би ти бил полезен, но ще споделя:
Занимавам се с Психодрама от около 8 години, в момента изучавам последно ниво (то е по-практически насочено, а първото и второ са съответно за собствен опит и обучително), което ми дава право да работя с клиенти под супервизия. Предполагам знаеш достатъчно за психодрамата, затова няма да се спирам в подробности. А ако някой от другите читатели има желание да разбере повече - в гугъл има достатъчно информация по темата.
Тъй като асоцията по Психодрама има разписани международни стандарти - нашите стандарти са приети от АУ, както и техните от Европа (в частност БГ), това последно ниво, в което съм в момента, се признава като задължителната за австралийските психолози специализация и е с по-голяма тежест от магистратура, примерно. В допълнение обаче трябва да се вземат нещо като две становища – едно от APS и едно от AANZPA – аз го разбирам като два асесмънта…
Това, което ме разколебава мен лично с този вариант е, че вероятно ще е по – тромава процедурата, докато всички асоциации се изкажат, а и по трудно ще се реализирам в АУ като психодрама терапевт, отколкото като ЧР. (До колкото знам, когато се кандидатства за гражданство се гледа дали си работил в сферата и по професията с която си дошъл в страната)
Стана малко дълго, затова спирам, но ако имаш въпроси съм на разположение!