Оценка на шансовете - Малвина

Привет на всички :o

Благодаря на NikiG за линка към форума. Първото ми писмо потъна някъде надолу, затова реших да опиша по-обстойно намеренията си, като се надявам някой да се включи по темата.

Ние сме семейство от Русе с две прекрасни дъщери на 5 и 9 год. Предполагам, че е излишно да казвам колко много мечтаем с мъжа ми да се заселим в малка спретната къщурка в Австралия (с две липи отпред:D), да си работим тихо и кротко и да гледаме как децата ни израстват в една държава с далеч по-големи шансове за развитие, с правила, принципи и коректно отношение ....и океани, разбира се:) Затова ще карам директно как виждам шансовете си за кандидатстване:

За мен:
1. На 33г. съм - 25т.
2. Образование средно специално - изобразително изкуство. Тук е очевидно - никакви точки.
3. Стаж - 9 години в рекламна агенция/цифрова печатница - 15т.

Работя като графичен дизайнер, но и всяка следваща стъпка като печат, биговане, рязане и т.н. Фирмата е малка и всичко си правим сами от А до Я. Споменавам това, защото единственото близко, което намерих е в списъка на Тасмания - 392111 Print Finisher (довършителна работа след печат). Това е твърде позната материя, така че ще мога да спретна една добра референция към TRA, която работодателя да подпише и подпечата. И оттук първият ми въпрос: Според Вас имам ли шанс за положителен асесмънт, щом стажът ми не е подплътен с висше образование? Чудя се кой би искал висше за "сгъване на книжки"...:D ама знае ли човек?!

Другото, което ме тормози: В началото на списъка с търсените професии са написали с големи букви, че освен професия от SPM списъка, трябва да имам предложение за работа от тасман. работодател или съществени връзки с Тасмания. Писах им и отговорът беше, че наистина е така. Неможели безразборно да раздават спонсорства, тъй като Тасмания била с най-висока безработица в Австралия, и ТРЯБВА да имам оферта за работа. Та се питам (и Вас също) как аджаба да накарам някоя печатница да ме наеме на работа .... отивайки там ЧАК след 1/2 - 1 година .... и ВЪПРЕКИ, че положението им явно не е много цветущо и не чакат емигрантите с широко отворени врати.... Ами не се учудвам, при положение, че 40-50% от Тасмания е Национални паркове... как да бъка от работни места...

4. Език - и двамата със съпруга ми сме със средно ниво на говорене и писане (от курсове). По моите сметки ми трябват 7-ци от IELTS, за да взема 10 точки и около 6 месеца подготовка.
5. Последните 10т. предполагам, че трябва да са от спонсорството.

Половинката не може да ми помогне с точки, защото е на 42г. Има висше и голям стаж, които за жалост не се търсят в нито един щат :mad:

Ето това е нашата история накратко. Надявам се този път някои от Вас да се включат по темата. Виждам, че един-друг си давате съвети и така нещата вървят. Убедена съм, че целта, която съм си поставила е трудна, но не и непостижима.

Поздрави
Малвина

Отг: Оценка на шансовете - Малвина

Здравей,
Чета и за жалост не съм убедена, че ще ти дадат 15т за стажа, макар да не е невъзможно. Прочети коя организация асесва въпросната професия и виж какви са им изискванията, за да ти признаят стажа, като skilled employment. Не всеки стаж е skilled, а това е, което ти трябва. Дори да приемем на теория, че вземеш максимума точки за стаж, пак не ти достигат 5т, защото спонсорството дава 5т, а не 10. Или смяташ и оферта за работа в тези точки?
Помисли за някакви варианти за допълнителни точки - например, ако има дистанционно обучение по някоя австралийска специалност...
Успех.

Дали се изисква висше образование може да прочетеш на сайта на асесващата организация за твоята професия.

Според мен, доколкото аз разбирам изискванията, за 5 точки вторият кандидат трябва да е под 50 г. и през последните 10 г. да е работил нещо в продължение на 2 г. което да го има в списъка. Това не можете ли да го нагласите някакси?

Ако горното не стане, дори и да имаш предложение за работа от Тасмания и спонсорство след това, 5 точки оттам няма да са достатъчни.

Тогава остава варианта да извадиш 4 8-ци на ИЕЛТС, но това си е близо до чудо. За съжаление, ако не успеете да извадите точки от съпруга, според мен е добре да помислите за друга по-реалистична мечта.

chudenka, permutation,
Благодаря за съветите:) След обзор за ситуацията се преориентирах към студентска виза. То се е видяло, че където и да искам да отида все няма да ми стигат точки заради образование. А така, хем образование - хем емиграция. Първоначално ще са ни нужни мнооого повече пари, но явно това е единствения начин да отидем там. Аз да работя part-time, а половинката full-time. Още много имам да се информирам, но на пръв поглед това е, което ми дойде на ум. Ако прекалено смело се хвърлям, моля да ме поправите :o

permutation,
благодаря за споделените впечатления от ОЗ. И ние сме 4-ма и когато пътуваме цирка е задължителен:rolleyes:

Поздрави, Малвина

chudenka, permutation,
Благодаря за съветите:) След обзор за ситуацията се преориентирах към студентска виза. То се е видяло, че където и да искам да отида все няма да ми стигат точки заради образование. А така, хем образование - хем емиграция. Първоначално ще са ни нужни мнооого повече пари, но явно това е единствения начин да отидем там. Аз да работя part-time, а половинката full-time. Още много имам да се информирам, но на пръв поглед това е, което ми дойде на ум. Ако прекалено смело се хвърлям, моля да ме поправите :o

А половинката с каква виза ще работи full-time? Иначе, ако получиш студентска виза, също е някакъв вариант. Не съм се информирала за тези визи и там не мога да бъда полезна.