Здравейте съфорумници,
Не съм писал от известно време, като гледам 6-7-8 месеца, но се случиха доста неща, за най-важните от които искам да ви споделя.

1. Имаме си бебе ! ) Първородна дъщеричка на име Гая, много сме ентусиазирани и щастливи от този факт. Вече е на малко над 6 седмици. Много ни радва, а пък ние се учим да бъдем родители :-р Не е лесно ще знаете! Като цяло сме много доволни от обществената здравна система (medicare). През бремеността ни следяха и доктори и акушерки през цялото време, тестове каквито са нужни и ултразвук както и прегледите в болниците са напълно безплатни. Много са учтиви и внималтени към пациентите, живо се интересуваха от състоянито на майката и на бебето. Просто сме очаровани от обслужването като цяло, както и състоянието и нивото на оборудване в държавните болници. Всичко мина без особени проблеми и сега си имаме едно малко маймунче тука Аделаида е един от най-добрите градове за деца като цяло. Малко хора сравнително, малко замърсяване, отлична здравна система, много градинки, детски градини и училища, спокоен живот, ниска престъпност и т.н.
Между другото ако някой има информация как да направим Гая българска гражданка да пише със съвет. За сега имам само австралийски акт за раждане.

2. Имам предложение за робота ! Най-накрая успях да получа оферта за permanent full-time работа по моята специалност. След година и 2 месеца усилено кандидатстване късмета ми се усмихна. Разносметката е следната - 1г 2мес, малко над 100 подадени резюмета за работа отговаряща напълно или частично на моя профил, към 10-12 обаждания, 6 интервюта с рекрутъри и 4 с работодател, 2 оферти за работа. Първата беше 6 месечен контракт по проект като Computer Deployment Engineer, който приключи преди 2 месеца и втората оферта за която споменах отпреди няколко дена за Senior Network Engineer. Много е голям наплива тук, много е трудно за новодошли които нямат тукашен опит, пълно е с индийци с много опит, сертификати и дипломи, китайци, всякакви азиaтци, както знаем IT-то там е много силно и повечето големите фирми са го или напълно или частично аутсорснали там. Всяко ново начало е трудно. През първите 3 месеца нямахме никаква работа, после влезнахме в клийнинга и така 11 месеца изкарахме с тоя клийнинг(парите са добри btw), като втора работа имах компютрите които ми бяха главно вечер след работно време и накрая си намерих и 3та работа в Housekeeping-a където изкарах към 2 месеца Абе въобще лудница си беше последната почти една година.

И така малко по малко нещата се нареждат.
Само да сме живи и здрави, до година до година до амина
Ще пиша пак скоро с още интересна информация.

Cheers mates