Пътешествието беше внимателно планирано. От самолетни билети, до ваксинации, маршрут и забавления.

В Банкок спахме 2 нощи - първата в едно хотелче баш на центъра в едни малки улички дето можеше да мине само една кола, течеше помия по тях и миришеше на мърша. Аз малко бях наплашен заради водата - веднага с Ирина намерихме магазинче и купихме вода оттам. Движението по улиците е ужасно - пълно е с тук-тук (мотор с прикачена с твърда връзка двуколка - използва се като такси или за пренос на вещи, стока), коли и мотори. Направо лудница и няма къде да се пресече. Светофари няма, а движението е почти безспирно. Следващия ден бяхме в един мол - претъпкан с хора. Как не можах да снимам отгоре атриума - в средата огромно отворено пространство дето се виждат всички ескалатори как сноват нагоре-надолу пълни. Ядохме в международен кът дето имаше като островчета с различна кухня. Ирина яде нещо арабско, а ние с Иван - индонезийско. Много беше вкусно. И цените бяха прилични (поне за западняците като нас).

Вечерта се събрахме с групата - интересна комбинация: две шотландки, три англичанки и двама англичани, един австралиец, Ирина и ние с Иван и водачът - също англичанин. Представихме се набързо, раздадоха ни листове с какво ни очаква следващите 3 дни и отидохме на вечеря. Докато намерим таксита да се занесем - зор видяхме. Не говорим език, а навсякъде белите хора плащат "невидим данък" - доят ги отвсякъде. Малко като нашенското отношение към западняцитена морето (примерно цените в хотелите и в ресторантите са едни и същи, но за чужденците са в евро, а за българите - в лева. Добре че Комисията за защита на потребителите спря тази травестия). Голям хубав и евтин ресторант на около 4км от хотела ни Банкок Център Хотел до реката. Много романтично, по реката плаваха круз-корабчета със забавляващи се хора. Като свършихме една част от групата замина по барове, Иван се върна в хотела, а ние с Ирина заминахме да гледаме пинг-понг шоу. Целомъдрените да прескочат един абзац.

Пинг-понг шоуто доколкото разбрах е по модел на холандските секс шоута на живо. Името идва от това, че жени "изстрелват" топчета за пинг-понг от половите си органи. Никога не съм предполагал, че женските полови органи могат да са толкова многофункционални. То и износването и раждането на бебе си е немалка функция, но това дето видях надмина всякакви представи.