Здравейте приятели,
надяваме се, че не сте ни забравили - ние сме Яница и Христо, които, като че ли от цяла вечност сме в Нова Зеландия.

Имаме новина, крачка, та дори скок напред - имам оферта за работа

Click image for larger version

Name:	IMG_4307_.jpg
Views:	1
Size:	51.4 Килобайти
ID:	12129

Винаги съм си представял как всичко се случва моментално - казват ти, че желаят да те наемат и това е. А то, отне цяла вечност. Тъй като позицията е в голяма фирма минах през 150 интервюта, тестове и процедури. След като ми се обадиха с новината, че са ме харесали и ще ми предложат оферта за работа мина една седмица докато получа договора. През това време вълнението достигна най-високата си точка.

Интересното в случая е, че работник от агенцията за подбор на персонал беше посредник между мен и работодателя. Ние си говорхме единствено и само за взаимоползата - защо да наемат мен, защо аз да избера тях. Пазарлъците за пари, отпуски и т.н. се проведоха от агента след като се харесахме.

Click image for larger version

Name:	IMG_4214_1.jpg
Views:	1
Size:	50.0 Килобайти
ID:	12130

Длъжността се води System Specialist - IT поддръжка на много нива. Фирмата се занимава с "Умни електромери" (Smart Meters) - най-просто казано изпращат показанията към централата на всеки 30мин и на базата на това доставчика на ток праща фактура на клиента. Много интересна индустрия, към която има голям интерес и тепърва добива популярност. Аз съм много доволен от тази възможност и с нетърпение очаквам да започна работа.

Кога ще се случи това ли? хе-хе Наскоро подадохме молбата за издаване на работна виза, а от там нататък трябва търпение - когато са готови имиграционните

През цялото време запазихме силен дух и гледахме да не се притесняваме, а да се радваме на всяка една малка победа.
Доволни сме, щастливи сме, но като видим визите в паспорта и получа първа заплата ще сме по-спокойни. Яница много се вълнува. Пред нея ще се отворят повече възможности и дори трябва да избира - да работи за някои или да стартира собствен бизнес.

Искаме да ви благодарим от сърце за подкрепата - силно ви прегръщаме.

Поздрави,
ХрЯн