Взехме и гражданство! Изискванията са 5 години на местожителска виза с определен период от време от годината да сме прибивавали в НЗ.

Молбата вече се подава онлайн и е опростена. Мисля, че ни отне 10мин да попълним всичката нужна информация. Интересното в НЗ е че нямат нещо като личен номер като ЕГН и на много форми преди това ни се е налагало да предоставяме цялата информация кои сме, защо сме. Мисля че до скоро държавните институции не си обменяха информация и всички си събираха данните сами, но това изглежда ще се промени в близко бъдеще с цел по-добро обслужване на заявките.

Отне 6 месеца от подаването на молбите да ни одобрят. Заради Ковид нямаше церемония, а направо ни изпратиха сертификат по куриер. Сега вече със сертификата можем да подадем заявления за НЗ паспорти. Като бонус идва факта, че вече не е наложително да ходим до Канбера в Австралия специално да си обменяме българските паспорти, а вместо това може например да отидем до Златния Бряг (Gold Coast) на истинска почивка!

Добър момент беше за нас да се върнем назад и да проследим през какво сме минали. И как с отворени очаквания (и доста зор) всъщност постигнахме повече, отколкото сме очаквали. Постигаме мечтите си! За в бъдеще май ще минаваме на програма "намалено ниво на стрес"