Реших и аз да пиша, след като прочетох поста на @Сипи Руми.
Та, минаха близо 5 години откак кацнахме в Австралия за първи път... миналата година малко преди скока на недвижимите имоти някак случайно купихме къща, в северен Бризбън: исках двуетажна къща... пък и нова... та я уцелихме, само доста по-голяма от колкото ни трябваше, как да е - кварталът е хубав: Anstead, даже доста, основно имения с коне, е ние нямаме коне... поне за сега ... май след Tannum Sands, "country side" ни се видя привлекателно място... жената работи далечко - чак до летището, но пък е много доволна от работата си... което е добре - от няколко месеца е в инженерният отдел и по цял ден е пред компютър: 'technical writer'.
Синът е 5-ти клас, а дъщерята предучилищна ... ето сега се сещам за един недостатък на квартала - нямаме у-ще и ходим пеш всяка сутрин - вече малко над половин година - аз навъртам близо 6 км, а децата само 3 км... жената прибирайки се от работа ги взима с колата.
У-щето е добро, ама наистина, мултинационално и нямаме никакви проблеми, както винаги - синът е А+ по всички предмети, без физкултура "само Б" ... а и завърши 6-ти на "крос-кънтри" и то с една маратонка ... най-важното е, че са доволни и двамата и имат приятели.
От 1 седмица, всеки ден се събират със съседските деца /общо 11-15 деца/ от 4-5 къщи наоколо и по цял ден са навън - защото сме в "локдун" - лудуват здраво.

Аз поизперках с моята дистанционна работа и наскоро му казах на шефа че напускам... той ми вдига-вдига заплатата, но просто трябваше да сменя обстановката, та другата седмица започавам нова работа: 'senior mechanical engineer' тук в Бризбън, признавам си - сдухал съм се сдраво, но няма място за отстъпление...

Много ми липсва, че няма как да си отидем до България, но това е друга тема.

П.П. За съжаление трябва да купуваме 2-ра кола, заради работата ми, но с тези спекулации и се отказах от това, което мислех да купувам, та вероятно ще взема нещо за 20-30к... а и за съжаление, вече няма да имам възможност да се занимавам толкова много с децата: всяка сутрин им правех закуска и заедно по 30-35 мин ходехме и си приказвахме сладко-сладко на път за у-ще ... това ще ми липсва.

П.П.П. направихме си готина екскурзия Януари с колата, стигнахме чак до Cape Tribulation - 12 нощувки - 6 дена път "с камили" на север и после обратно пак на юг ... беше готино, но си заслужава отделен пост...

Поздрави на всички!

Ама наистина последен послепис: относно българкста общност - запознахме се от тук - от там с няколко български семейства и се събираме се 4-ирима българи /male/ веднъж месечно и пийваме по 2-3 бири петък вечер - готини хора - всички сме много различни, но с ръка на сърцето мога да кажа, че са свесни хората ... та поне мъждука някакъв социален живот, та и тук нямам оплаквания.