Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужда от ИЕЛТС

Collapse
X
 
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Отг: Нужда от ИЕЛТС

  Написано от _nia Виж мнението
  Сега датите за IELTS в София са всеки месец и регистрацията е до края на предходния. Мисля че срока за подаване на документите по поканата е 3 или 4 месеца. Време ще има, но ме учуди, че дори и да се искат точки за нивото на владеене на английски език на втория кандидат (както е в нашия случай - събираме над 140т при условие, че се вземат точки за моето образование и английски) не е нужно IELTS за мене да се представя при EOI. Поне аз така го разбирам. Права ли съм?
  Съветвам те да си даунлоадваш формуляра за EOI, и да разгледаш там как са поставени въпросите. Например трябва да индикираш по какъв начин отговаряш на минимума за английски. Ако избереш опцията иелтс с резултат над 6.5, те прехвърля към друг въпрос където трябва да напишеш номера на сертификата си. Т.е. към момента на подаване на EOI, ти не изпращаш самите документи - а именно оригинала на сертификата, но въвеждаш номерата и следователно трябва да ги имаш налични, иначе може да се приеме и за лъжа, аз не бих рискувала. И аз си задавах подобни въпроси преди време, но реших че най-сигурния начин е с предварително явяване на иелтс за двамата и ще ходим.

  Comment


   #17
   Отг: Нужда от ИЕЛТС

   И аз реших, че е по-сигурно да се регистрирам за изпита и вече го направих. Имам чувството, че скоро ще има промени в имиграционната програма. Дано да успеем да изпреварим събитията.

   Comment


    #18
    Re: Нужда от ИЕЛТС

    Малко встрани от темата: Много се говори за ограничаване на миграцията, но засега не се очаква да се предприемат конкретни стъпки. Единственото, което виждам да се промени евентуално е да се направи ревизия и да се промени списъка с търсени специалности. Не вярвам да променят точковата система. Отделно се правят постъпки за намаляване на дисбаланса в имотния пазар (балон), които до 2-3 г. ще почнат да дават резултат. А очакванията са, че имиграцията ще спадне в момента, в който в Австралия се пооправят нещата.

    Comment

    Working...
    X