Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Когато оценката по IELTS не е достатъчно висока.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

  Когато оценката по IELTS не е достатъчно висока.

  Здравейте приятели,

  След 3 години действия в посока миграция най-сетне пишем от Новозеландска земя. Бихме искали да споделим нашия опит в борбата с английския. За основния кандидат още в началото имахме нужното 6.5 за да подадем документи, но тъй като не ни достигаха 15 точки се наложи да се опитаме да вземем и тези 20 точки за образование на партньора. Получихме добра оценка за образованието, но изгубихме 1 година в опит да достигнем оценка 6.5, нужна ни за точките. Четири пъти изкарваше все 6.0. Доста бяхме обезкуражени и преди да се откажем решихме да изчетем всичко от началото до края и да се хванем като удавник за сламка. И ето сламката за която се хванахме:

  http://www.immigration.govt.nz/opsmanual/41495.htm

  „they provide other evidence which satisfies an immigration officer that, taking account of that evidence and all the circumstances of the application, they are a competent user of English. These circumstances may include but are not limited to:
  • the country in which the applicant currently resides;
  • the country(ies) in which the applicant has previously resided;
  • the duration of residence in each country;
  • whether the applicant speaks any language other than English;
  • whether members of the applicant's family speak English;
  • whether members of the applicant's family speak any language other than English;
  • the nature of the applicant's current or previous employment (if any) and whether that is or was likely to require skill in English language;
  • the nature of the applicant's qualifications (if any) and whether the obtaining of those qualifications was likely to require skill in the English language.”


  Изпратихме като other evidence:
  • служебна бележка от бившата фирма, че основния език във фирмата е английски. Издадоха ни я от HR отдела на английски с печат и подпис.
  • 2 CISCO сертификата ( които са международно валидни и са проведени на английски език)
  • Сертификати за изкарани 4 семестъра в CISCO academy.


  Заявихме в EOI че имаме всичко нужно, бяхме селектирани, поканени да кандидатстваме и подадохме всички документи. Смятахме, че най-много да се заядат и да ни искат IELTS 6.5 за партньора, но така и не повдигнаха въобще въпроса за английския на партньора, предполагаме, че не са и проверявали за да видят, че вече има 4 IELTS оценки под нужната им 6.5. Дори и когато се обадиха за интервюто въобще не пожелаха да разпитат партньора или да попитат нещо в тази връзка. Донякъде си мислим, че стигнеш ли до подаване на целия пакет с документация, не се вглеждат толкова в детайлите и им е нужен просто някакъв документ с печат и подпис за да се презастраховат.

  Моля имайте предвид, че няма точно определена формула и за всеки ситуацията е различна. Може би изискванията са по-малки за non-principle candidate. В нашия случай партньора имаше оценка 9 за образованието. Освен това има стаж по специалноста, която е във Future growth area и в Shortage list.

  Успех на всички!

  Мария и Мони

  #2
  Отг: Когато оценката по IELTS не е достатъчно висо

  Браво и успех занапред! В кой град сте се установили? Окланд?

  Comment


   #3
   Отг: Когато оценката по IELTS не е достатъчно висо

   Благодаря, в Auckland живеем в момента.

   Comment


    #4
    Отг: Когато оценката по IELTS не е достатъчно висо

    Поздравления и благодаря за споделената информация

    Ще се радвам да прочета повече за вас в блог секцията Също така, щом вече сте в НЗ, може да се възползвате от раздела Вече в Австралазия където се надявам да обменяме повече информация за живота в НЗ (и ОЗ).
    Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

    Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

    Comment

    Working...
    X