Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Връщане на разопакована стока?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

  Връщане на разопакована стока?

  Здравейте, извинявам се че пиша по един доста маловажен случай, но ми е важно да съм наясно с нещата.
  Купих вчера един кабел, който в последствие не стана за лаптопа /цена 10 $/. Купих го от Woolworths, върнах го с опаковката /поскъсана/, касова бележка и поисках да го сменя, защото не става за моя лаптоп - от там един човек от персонал ми каза, не може с думите - как аз сега да го продам в това състояние, след като е отворен? - показах му и белеката ... не почнах да се пазаря, НО цялостното му държане показваше че не ми казва истината... та не мога ли да сменя дадена стока, независимо, че е разопакована, ако нося и касова бележка и кутия /макар и скъсана/?

  Поздрави на всички...сега ще търся сайт на магазина, да видя каква им е политиката

  #2
  Отг: Връщане на разопакована стока?

  много сте бързи, няма и месец и в Оз :-)
  имат сайт Woolworths, не ни се е налагало да връщаме

  Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

  Comment


   #3
   Отг: Връщане на разопакована стока?

   Аз съм сам тук, просто реших, че няма смисъл да си губя времето в България повече /а и трябва да намеря някаква работа, че ей го де е Януари и децата трябва да почват училище/... иначе сме съграждани - и аз съм в Сидни.

   Поздрави.

   Comment


    #4
    Отг: Връщане на разопакована стока?

    Купи си някакъв преходник за долар-два от китайски магазин или аукцион и така може да го натъманиш. За 10$ не си заслужава да се разправяш и хабиш нерви. Иначе по принцип в щатите върши работа, като говориш с управителя и така нагоре по веригата. За ОЗ нямам идея, но ще следим развитието.
    "We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails."

    Comment


     #5
     Отг: Връщане на разопакована стока?

     В Щатите и за $2 пак върши работа, просто там са по друг начин настроени - costumer oriented дет' са вика. Не съм сигурен за ОЗ, ама в НЗ не са чак толкова ориентед, но пък и не са като в БГ, така че нещо по средата. Абе ще ти помогнат, ама ако може да минат по тънката хич няма да се замислят. Аз имах доста сериозни разправии със съпорта на ISP-то и в крайна сметка, всичко си дойде на място, но даже не си й направиха усилие да ми предложат някаква компенсация заради тяхната грешка и нервите покрай това. Ако беше в щатите сигурно щяха да се спукат да предлагат компенсации, но пък аз идвам от БГ и ако беше в БГ най-вероятно даже накрая щях да съм дваж по-прецакан и похабени нерви и телефонни разговори. Така че, в конкретния случай Пух е прав - за 10 кинта не си заслужава, поръчай си някакъв накрайник от Алито - в тая част на света поне пристига за 1 седмица и не си губи времето.

     Comment


      #6
      Отг: Връщане на разопакована стока?

      Аз на момента си купих ...за 15$, щот по-евтини нямаше /а на лаптопа му падаше батерията/...иначе вчера звъннах на съпорта на магазина...ама серазправяхме 10 мин и накрая ми писнаи теглих майна - само да ми остане време -пак ще ги тормозя.

      Comment


       #7
       Re: Връщане на разопакована стока?

       Обади се на Customer Service и обясни ситуацията както си я обяснил и на нас. Попитай дали може да се върне и ако да, попитай какво да кажеш или с кой да говориш като отидеш в магазина.

       Отделно на бележката може да има сайт с онлайн анкета. Попълни я и опиши проблема - гледат и компенсират!

       За бъдеще: всякакви кабели, преходници и адаптери се купуват от Алиекспрес директно от Китай с безплатна доставка. Струват стотинки и работят (почти) винаги безупречно. Не си хабете парите да купувате кабели за $10 и $25.
       Last edited by NikiG; 16-09-16, 04:58.

       Comment

       Working...
       X