Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пожарите в Австралия

Collapse
X
 
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

  Пожарите в Австралия

  Здравейте,българи в Австралия! Как сте? Наистина ли е толкова лошо положението с тези пожари в Австралия? Това, което чета и гледам по новините е направо стряскащо и ми се иска да разбера дали наистина е толкова страшно,колкото го представя пресата. В комбинация със сушата и настъпващото лято изглежда,че ще е доста трудно за всички, особенно за тези в NSW.
  Edit: Сега видях,че в НЗ пък е изригнал вулкан и дори има жертви

  #2
  Отг: Пожарите в Австралия

  Не точно по темата но...

  Не знам как е ситуацията в ОЗ или НЗ, но в София може да режеш мъглата от мръсотия с нож. Преди един месец си купих машинка, която пречиства въздуха в къщи. Какви показатели излизат само за качеството на въздуха... Волкана, земетресението и пожара отминава, но мръсният въздух остава...

  Comment


   #3
   Отг: Пожарите в Австралия

   За пожарите не знам, в бетонния рай на Мелбърн център няма какво да гори колкото и да се напъват подпалвачите

   Тук знаем колкото и в БГ се знае - горят си горите, суша е, теоретиците за глобалното затопляне и апокалипсис са във вихъра си. Отделно температурата се движи между 15 и 25 градуса, което не е нормално за лято и тук-там има 39 градусови дни, което е нормално за Мелбърн.

   Въздуха изглежда ок, но тук не се ползват въглища и колите като цяло са по-нови. Разплискването на Мелбърн на 50км радиус може също да помага с въздуха, само прави ходенето на работа или където да е един малък ад

   Comment


    #4
    Отг: Пожарите в Австралия

    В Сидни до тази седмица буквално беше ужасно. Имаше забрана за децата да стоя навън, ако си с бели дрехи виждаш как стават черни, пепелта се виждаше как е из въздуха. Говоря за източните квартали и центъра. Един ден бяха спрели феритата, защото видимостта беше мн ниска. Освен това, дори в офис сградите, където прозорците не се отварят си се усещаше миризмата....

    Опитах се да кача снимка, но ми дава че е мн голяма... брутално е... никога до сега не е било толкова зле...

    звънях по работа на клиент, той не ми вдига, текстнах го, нищо пак. На другият ден ми каза, че пожарът е до тях и ходил да помага...

    Comment


     #5
     Отг: Пожарите в Австралия

     Благодаря ти за информацията, benitabeni! Разговарях на два пъти с шефа тази седмица и той ми сподели,че и фирмата е засегната и е доста притеснен от случващото се.Напълно наясно съм,че пожарите са локализирани в гори и че не всички хора в Австралия са засегнати,но някой ден ще ви разкажа защо толкова се притеснявам.
     Желая на всички ви хубави и незабравими празници!

     Comment


      #6
      Отг: Пожарите в Австралия

      И в Мелбърн сме доволно обгазени от Ийст Гипслънд пушек. Днес беше толкова гъст че трябваше да карам на фарове през деня.
      Бяхме за една седмица на роуд трип до Аделаида и заедно с гугъл мапс следях непрекъснато апп-овете на Виктория и Южна Австралия за пожари по пътя. Слава богу ни се размина, но е страшно положението и е в пъти над това което е обикновено тук през bush fire season.

      Comment


       #7
       Отг: Пожарите в Австралия

       Има нещо сбъркано в богатите хора, дариха милиарди за изгорялата катедрала, а гори цял континент и нищо и половина.. за управляващите тук и там, нищо добро не мога да кажа. Макар, че пожара е невиждан по мащабите си до момента. Пазете се мили хора и бог да ни е на помощ.

       Click image for larger version

Name:	EN4ahMwUwAA0vUu.jpg:small.jpeg
Views:	1
Size:	111.0 Килобайти
ID:	8869

       "The Notre Dame fire raised nearly a billion in 1 week. In Australia, bushfire relief has raised $100 million - it's a huge difference. Something is out of balance."

       "Remember when Notre Dame burnt down - very sad, don't get me wrong, RIP Notre Dame, history, building. And something like billions of dollars were raised, by I think like a handful of people. Where are those people now?"
       Last edited by pooh06; 22-01-20, 02:11.
       "We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails."

       Comment


        #8
        Отг: Пожарите в Австралия

        В грешка си - дариха се и се даряват доста огромни суми... на първо сещане - Джеф Безос, Амазон, дари... и не само... актьори и бла бла...

        политиците - там пак не си прав... ако някой в бг се държеше към ББ както към скомо тук по време на пожарите, нямаше да е на тва положение бг...

        Comment


         #9
         Отг: Пожарите в Австралия

         Не, няма грешка - ако някой реши да бъде добър просто дарява на мига и не парадира с това. А не да чака 3 месеца и обществено порицание в социалните мрежи и т.н. Чел съм книгата за ДБ и ми е ясно отношението към служителите, бизнеса, етиката и т.н. Математиката също ми е ясна - дарил е на думи нищожен % от богатството си, но на практика цели нещо в замяна. Има доста хора с по-скромни възможности дарили по милион. Наште хора няма какво да ги коментираме.. Съжалявам за трагедията, но е важно да се разбере защо се стигна до тук и да се извлекат поуки.

         https://iconomist.bg/101666-%D0%9A%D...B%D0%B8%D1%8F?
         Last edited by pooh06; 22-01-20, 21:51.
         "We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails."

         Comment

         Working...
         X