Покажи RSS Feed

anita82

Експеримент (в прогрес)

Рейтинг: 3 гласували, средна оценка 5.00.
Започнах един експеримент, в момента е още в прогрес, но ще обновя блог статията ако има развитие.

Проблем - програмирането ми е омръзнало отдавна, исках да си намеря работа в сферата на data/business analysis, application support или product management или някаква комбинация от 3те. Обаче в Мелбърн ако СВ-то ти не отговаря на 100% на обявата даже телефонно интервю не заслужаваш, в резултат на което съм вързана в PHP/Web Development сферата.

Експеримент: Какво ще стане ако подам за позиции извън Мелбърн/Сидни?

Интересното е че заплатите са подобни на позициите в Мелбърн/Сидни, а наемите и цените на имотите са 30-40% от тези в Мелбърн/Сидни. В резултат можеш да си запазиш месечният доход, да пътуваш 10 минути до работа вместо 1.5ч., да си бутнеш разходите с 50% и даже да си купиш къща без да платиш 1 милион+!

Подала съм на 6-7 обяви в райони като: Дарвин, регионална Виктория, Тасмания

Резултат до момента:
- минати 2 интервюта за Дарвин, мултинационална компания (Интерсистемс) в сферата на Health Informatics, може и да ме задържат в Мелбърн но подадох за Дарвин за да ми обърнат внимание
- Получих обаждане от Мафра, директно ме канят на интервю другият петък за позиция "Data & System Analyst Irrigation Modernisation"

Ще видим...засега звучи обнадеждаващо и си струва поне да се пробва за хора които нямат против да живеят на по-ненаселени места за няколко години докато придобият "перфектният" опит.
Ключови думи: Няма Редактирай ключовите думи
Категории
Без категория

Коментара

 1. Аватара на NikiG
  Перфектен избор. Ти вече си вряла и кипяла там, така че ще се справиш. Трябва да се бяга от чисто програмните специалности, освен ако не искаш да полудееш да си в крак с фрагментацията на технологиите и "breakneck"-ската им скорост. Пък кой знае - може нещо по-селско да ти хареса Аз също искам нещо по-спокойно, но засега имам още потенциал да развия, та чак тогава.
 2. Аватара на Tsvetina
  И мен много ме блазни селското. И тъй като към момента сме на етап набавяне на документи за виза и ориентиране къде-как, ще следя с голям интерес.
  Успех и стискам палци!
 3. Аватара на anita82
  Мен селското не ме блазни особено, но и реалността в Мелбърн не ме блазни в дългосрочен план. Засега ми е добре, но всички ИТ позиции са в центъра. Ако реша да купувам ще мога евентуално да си позволя някоя кучешка колиба студио/1-стаен на прилично разстояние.
  Но ценното тук е земята, което значи купуване на къща, което значи на 50км от Мелбърн и 1.5ч. с влак в една посока всеки ден. Ми....не мерси!
 4. Аватара на permutation
  Все се чудя за Мелбърн... ако се погледне на картата - града е изцяло разраснал се към Изток и Север, на Запад изглежда "гола поляна". И виждам там пускат достъпни ланд-рилийзи които са на 20на км от центъра, на ~30 мин с влак.
  Какво му е лошото на Западен Мелбърн? - там където ни посрещна преди повече от 3 г. в Алтона медоуз си изглеждаше хубаво.
 5. Аватара на anita82
  По принцип си прав и запада се разраства, проблемът е че достъпните парцели за които говориш не са Алтона Медоуз и не са на 30 минути влак. До някои от тях изобщо няма влак и трябва да шофираш до най-близката гара и по възможност да пристигнеш до 7ам защото после места за паркиране няма. Други парцели са до v-line, което си е вид междуградски влак - един на 30-60 минути. Също влаковата линия на запад изобщо не е развита както на изток/север, трафика запад-сити е ужасен и тн.


  Ясно е, че всичко това ще се промени в близките Х години, което прави запада добра възможност за инвестиция (мислила съм го и не съм се отказала, просто оглеждам и други опции). Само че поне аз лично нямам намерение да се мъча с кофти инфраструктура в следващите 10-20 години, идеята за купуване на имот и отдаване под наем на друг да се мъчи докато ми изплаща ипотеката ми харесва обаче
 6. Аватара на anita82
  Ми сега....интервюто в Мафра мисля че мина добре, ако ме шортлистнат другата седмица ще ми пратят психометричен тест.

  В Интерсистемс продължава процеса, минах персоналити тест и сега ще имам поредица от Скайп интервюта.

  Ако получа предложение за работа от Мафра със сигурност ще е преди това от Интерсистемс...
 7. Аватара на sipirumi
  Цитат Написано от anita82
  Ми сега....интервюто в Мафра мисля че мина добре, ако ме шортлистнат другата седмица ще ми пратят психометричен тест.

  В Интерсистемс продължава процеса, минах персоналити тест и сега ще имам поредица от Скайп интервюта.

  Ако получа предложение за работа от Мафра със сигурност ще е преди това от Интерсистемс...
  ще можеш ли да протакаш малко едните за да видиш какво ще ти предложат и другите? Стискам палци за най-добрата развръзка.
 8. Аватара на anita82
  Развитие:

  - Мафра - попълних теста и подадох за свидетелство за съдимост, пратих имена на референти и ми казаха че ще се свържат с мен към края на другата седмица. Да видим дали ще ми предложат работата и колко пари дават
  - Интерсистемс - рекрутърката която ми движеше апликацията напусна, препратиха ме към друг рекръутър базиран в ОАЕ, който веднага ме отряза. Предполагам, че не отговарям на един от най-важните му критерии - мъжки пол и наличие на определени много важни органи на едно специално място, наличието на които определя с кои кандидати си струва той да се занимава

  Бях подала за няколко различни позиции в Тасмания, но до момента даже по телефона не са ми се обадили. Или имат много кандидати или просто късмета ми е бил такъв

  Подадох за готина позиция в Wangaratta, експеримента продължава!
  Обновени 16-03-17 на 03:39 от [ARG:5 UNDEFINED]
 9. Аватара на Kaliuka
  Знам от приятели (местни), че Баларад изгрява отново на хоризонта. Очаква се все повече работа/хора да се местят натам, за да избягат от всички проблеми на големия град. Очертава се все по-жива арт и музикална сцена. Те самите наскоро инвестираха в къща там. 5-6 км. от центъра, с характер, минимална нужда от ремонт - около 300 000 хил. мисля, че беше.
 10. Аватара на anita82
  Експеримента приключи...с оферта за Мафра. Същата заплата като сега, с възможност за +$8000 увеличение (държавна работа, има salary band който определя колко можеш да получиш). Като придобия 1-2 години опит може да се преместя пак към Мелбърн, важното е че ми се даде възможност да се измъкна от ПХП програмирането.

  Наемите са от сорта на $150 на седмица, смятам всеки втори уикенд да съм в Мелбърн за да получа "social fix" преди да се прибера обратно на село
 11. Аватара на sipirumi
  Честито! Да е на късмет, много да ти хареса работата и мястото да те изненада приятно!
 12. Аватара на MyCTaKaP
  Като си навиеш нещо на пръста и хоп, става Хубаво е смяната
 13. Аватара на permutation
  Живописно изглежда градчето. Честито!
 14. Аватара на Kaliuka
  Честито Анита!
  Доста интересен експеримент направи, а и сега ще има кой да разказва как е живота на село:-) На близко има 2 сравнително големи града - Sale и Traralogon, така че няма да се съвсем в аутбека.
  Като минаваме ще спрем да ти кажем здрасти :-)
 15. Аватара на anita82
  Аз точно в Sale мисля да си взема квартира...в Мафра даже свестен фитнес няма, мисля че малко нанагорно ще ми дойде
 16. Аватара на benitabeni
  Интересна промяна
  Успех
Оставете коментар Оставете коментар

Trackbacks