Покажи RSS Feed

saxon

Над 1г в Аделаида и ногу нови неща

Рейтинг: 3 гласували, средна оценка 5.00.
Здравейте съфорумници,
Не съм писал от известно време, като гледам 6-7-8 месеца, но се случиха доста неща, за най-важните от които искам да ви споделя.

1. Имаме си бебе ! ) Първородна дъщеричка на име Гая, много сме ентусиазирани и щастливи от този факт. Вече е на малко над 6 седмици. Много ни радва, а пък ние се учим да бъдем родители :-р Не е лесно ще знаете! Като цяло сме много доволни от обществената здравна система (medicare). През бремеността ни следяха и доктори и акушерки през цялото време, тестове каквито са нужни и ултразвук както и прегледите в болниците са напълно безплатни. Много са учтиви и внималтени към пациентите, живо се интересуваха от състоянито на майката и на бебето. Просто сме очаровани от обслужването като цяло, както и състоянието и нивото на оборудване в държавните болници. Всичко мина без особени проблеми и сега си имаме едно малко маймунче тука Аделаида е един от най-добрите градове за деца като цяло. Малко хора сравнително, малко замърсяване, отлична здравна система, много градинки, детски градини и училища, спокоен живот, ниска престъпност и т.н.
Между другото ако някой има информация как да направим Гая българска гражданка да пише със съвет. За сега имам само австралийски акт за раждане.

2. Имам предложение за робота ! Най-накрая успях да получа оферта за permanent full-time работа по моята специалност. След година и 2 месеца усилено кандидатстване късмета ми се усмихна. Разносметката е следната - 1г 2мес, малко над 100 подадени резюмета за работа отговаряща напълно или частично на моя профил, към 10-12 обаждания, 6 интервюта с рекрутъри и 4 с работодател, 2 оферти за работа. Първата беше 6 месечен контракт по проект като Computer Deployment Engineer, който приключи преди 2 месеца и втората оферта за която споменах отпреди няколко дена за Senior Network Engineer. Много е голям наплива тук, много е трудно за новодошли които нямат тукашен опит, пълно е с индийци с много опит, сертификати и дипломи, китайци, всякакви азиaтци, както знаем IT-то там е много силно и повечето големите фирми са го или напълно или частично аутсорснали там. Всяко ново начало е трудно. През първите 3 месеца нямахме никаква работа, после влезнахме в клийнинга и така 11 месеца изкарахме с тоя клийнинг(парите са добри btw), като втора работа имах компютрите които ми бяха главно вечер след работно време и накрая си намерих и 3та работа в Housekeeping-a където изкарах към 2 месеца Абе въобще лудница си беше последната почти една година.

И така малко по малко нещата се нареждат.
Само да сме живи и здрави, до година до година до амина
Ще пиша пак скоро с още интересна информация.

Cheers mates
Ключови думи: Няма Редактирай ключовите думи
Категории
Без категория

Коментара

 1. Аватара на benitabeni
  ехеее, Честитооо
  Последният блог беше по-различен от този... Браво, много хубаво
  в посолството в Канбера могат да издадат паспорт на малката и да кажат за гражданството. Обадете се да ги питате, но е процедура като цяло и ще трява да отидете до там.
  Браво и за работата
  Вече само такива блогове
  Обновени 04-06-15 на 22:49 от [ARG:5 UNDEFINED]
 2. Аватара на NikiG
  Честито! Наистина много хубави новини - и още едно доказателство, че с търпение, упоритост и честен труд може много да се постигне в този край на света Интересно кога ли и аз ще се занеса до Аделаида. Жалко, че Стефан се премести в Мелбърн, а Лидия и Иво - в Тасмания.
 3. Аватара на badabing
  Код:
  Между другото ако някой има информация как да направим Гая българска гражданка да пише със съвет. За сега имам само австралийски акт за раждане.
  Аз скоро минах по този път (само че от НЗ), ще ти опиша какво трябва по-късно днес.

  Честито за всичко останало и много успехи.
 4. Аватара на saxon
  Цитат Написано от NikiG
  Честито! Наистина много хубави новини - и още едно доказателство, че с търпение, упоритост и честен труд може много да се постигне в този край на света Интересно кога ли и аз ще се занеса до Аделаида. Жалко, че Стефан се премести в Мелбърн, а Лидия и Иво - в Тасмания.

  Ники, като се наканиш си добре дошъл у дома. Имаме един разтегателен диван в хола който може да се ползва, поради факта че сме в one bedroom
  Нямаш никфи грижи!
Оставете коментар Оставете коментар

Trackbacks