Покажи RSS Feed

Одисея на Емигранта: от България към Нова Зеландия

ЧЕСТИТА НОВАТА 2013 ГОДИНА!

Рейтинг: 2 гласували, средна оценка 5.00.
Не мога да повярвам колко бързо лети времето. Минаха почивните дни, че вече и повече от половината януари. Аз почивах само официалните празници - останалото време поработвах по малко в офиса, за да не си хабя почивните дни. Нали ще се прибирам юли в България!


Туристическите визи на мен и на Иван ги одобриха най-накрая преди няколко дни - бях започнал да се притеснявам, че се бяха забавили, а пък аз открито им казах, че искам да ида да видя колко ще ми хареса Бризбън и да се преместя там от Нова Зеландия като одобрят жителската виза. На мен ми дойде съдебното решение за смяна на името с апостил и превод. Говорих с посолството ни в Канбера - ще ме чакат на 6 февруари в 11:30 сутринта с отворени обятия (последното не ми го обещаха, но се надявам поне на отворените обятия на Анита и на предплатена сим карта на Оптус, за да мога да комуникирам в Австралия ). Ще подам за паспорт, ще пием кафе с нея, ще полафим и се отправям към Бризбън, където ще ме чака Иван - може Ирина да дойде да ни забере от летището, защото се оказа, че и тя си прави ваканция по това време. Не сме я планирали заедно както беше с Камбоджа - чиста случайност.


Иван реши да си замине за България в началото на март да започне там работа. В Нова Зеландия не му понася времето, а и не може да намери работа, която да му харесва и на условията на която да отговаря. Малко деликатно се получава, защото визите ни са двугодишни, а две години не са изтекли от пребиваването ни. Аз ще съм в Нова Зеландия като изтекат двете години и се надявам с новия паспорт да ударя два заека: да си сменя визата с новото име и да взема постоянната, която ще ми позволява да напускам НЗ за колкото време искам и когато поискам и да се завръщам. На мен въпреки че климата не ми харесва, все пак го понасям, а и хората/колегите ми са страхотни и наистина страната си е едно бижу - много е обаятелна: хем обикновена, хем някакси добра и човечна. Няма чак такова класово разслоение присъщо за САЩ, България и на отделни места в Западна Европа. Отплеснах се с философии, но си е факт, че бих останал в Нова Зеландия.


В момента в Австралия бих отишъл само заради Иван - и то ако той си намери работа там. Това вече е уговорено. Ако/като вземем жителски визи за Австралия, ще идем до там само да ги активираме, а всеки от нас ще се прибере - той в България, а аз в Нова Зеландия. Ако той си намери работа в Австралия, ще се пренесем и двамата там. Аз вече съм убеден, че където и да отида имам критична маса от знания и опит да си намеря бързо и лесно работа. Освен това имам и местен опит. Ще си сверим часовниците с Иван като се прибера юли. Дотогава доста неща ще са се изяснили накъде ще се продължава.


Междувременно ме търсят за работа и на други места, но колкото повече ме търсят толкова повече се дърпам Засега в университета положението ми е отлично и въпреки че имам потенциал да си вдигна брутната заплата с 20%, което си е сериозно, напрежението не си заслужава все още. А в Австралия е около 50% по-висок стандарта на софтуерните тестери като мене, но не това ме блазни, а спокойствието и по-топлия климат. Да видим обаче дали Бризбън ще ми оправдае очакванията. Скоро...
Ключови думи: Няма Редактирай ключовите думи
Категории
Без категория

Коментара

 1. Аватара на anita82
  Айде честити ви визи и скоро да вземете още по-нови Утре ще си резервирам и аз билета и до скоро виждане в Канбера
 2. Аватара на steda_kz
  колко много ми хареса определението ти за НЗ - "много е обаятелна: хем обикновена, хем някакси добра и човечна."
  Където и да си ти желая да запазиш откритостта си и желанието за помагане на другите. :-)
 3. Аватара на NikiG
  Posted Transactions
  01/15/2013 FBI RECORD REQUEST 304-625-5590 WV Other Services $18.00

  Супер, и от ФБР са изтеглили парите за проверка на отпечатъците ми, което ще ми трябва като назначат за Австралия кейс офисър... Мяу!

  Ани, кацам 10:30 на CBR - пиши ми като имаш билет да видим как и къде да се чакаме. Ако кацаш около това време, можем да се изчакаме някъде на летището (правил съм го и друг път в Австралия да се срещна с някой и да пристигаме от различни места) или да се видим някъде в града, но предпочитам на летището да е, а оттам ще те влача с мене до заминаването ми. От гледна точка, че не знам за колко време ще ме оправят в БГ консулството. За самата Канбера нямам планове, но ще е добре да разгледаме Сивик Все пак това е един от малкото планирани градове в света. Ох, сега като си спомня 2010 януари как ми отказаха спонсорство оттам едни сийки... Помня до живот и хубаво и лошо. Та така - надявам се от MEL да има достатъчно полети Останаха точно 3 седмици.
 4. Аватара на MyCTaKaP
  Ами какво остана освен да ти пожелаем.... Честита Нова Година
  Очакваме развитието, че сюжетната линия на 2 нива вкарва непредсказуемост на завършека. Аз съм спокоен, защото в наложилите се филмови формати убиеца никога не е главно действащо лице хе-хе.
  Живи и здрави!
 5. Аватара на anita82
  arr 09:35 - dep 17:00
  Всичко е резервирано, записах ти номера, остана да се намерим и помотаем из Канбера.
  Ще те чакам на летището до 10:30, определено ще е най-лесно. Всички ми казват че в Канбера нямало нищо ама нека проверим
 6. Аватара на NikiG
  Анита, идеално! Аз излитам в 17:45, така че ще идем заедно и ще те изпратя пък аз и после ще си чакам моя полет! Направо ще е приказка. Само ми вземи един Оптус предплатен мобилен, а аз ще ти го осребря

Trackbacks