Започнах един експеримент, в момента е още в прогрес, но ще обновя блог статията ако има развитие.

Проблем - програмирането ми е омръзнало отдавна, исках да си намеря работа в сферата на data/business analysis, application support или product management или някаква комбинация от 3те. Обаче в Мелбърн ако СВ-то ти не отговаря на 100% на обявата даже телефонно интервю не заслужаваш, в резултат на което съм вързана в PHP/Web Development сферата.

Експеримент: Какво ще стане ако подам за позиции извън Мелбърн/Сидни?

Интересното е че заплатите са подобни на позициите в Мелбърн/Сидни, а наемите и цените на имотите са 30-40% от тези в Мелбърн/Сидни. В резултат можеш да си запазиш месечният доход, да пътуваш 10 минути до работа вместо 1.5ч., да си бутнеш разходите с 50% и даже да си купиш къща без да платиш 1 милион+!

Подала съм на 6-7 обяви в райони като: Дарвин, регионална Виктория, Тасмания

Резултат до момента:
- минати 2 интервюта за Дарвин, мултинационална компания (Интерсистемс) в сферата на Health Informatics, може и да ме задържат в Мелбърн но подадох за Дарвин за да ми обърнат внимание
- Получих обаждане от Мафра, директно ме канят на интервю другият петък за позиция "Data & System Analyst Irrigation Modernisation"

Ще видим...засега звучи обнадеждаващо и си струва поне да се пробва за хора които нямат против да живеят на по-ненаселени места за няколко години докато придобият "перфектният" опит.